Sorvannolla uskottava ulostulo budjetin kanssa

matti_paakirjoitus_320x194pxlKaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto esitteli ensimmäisen Ylöjärven talousarvioehdotuksensa eilen tiistaina medialle. Toimittajien eteen marssi selkeäsanainen ja viestinsä sisällön tarkasti harkinnut ykkösvirkamies. Hän lateli pöytään niin budjettinsa hyvät kuin huonotkin uutiset. Kaupunginjohtaja perusteli vahvoin argumentein ratkaisujaan.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus (kok.) ihasteli lehdistötilaisuudessa uutta talousarvion valmistelun tapaa, jossa valtuustoryhmien puheenjohtajat ja kaupunginhallitus ovat mukana jo lähtöviivoilta saakka. Luojuksen mielestä laaja-alainen ja oikea-aikainen valmistelu johtaa siihen, että kaupunginvaltuusto saa talousarviokokouksessaan päätettäväkseen helposti pöytään nuijittavia asioita.
Ylöjärven kaupungissa taloutta hoidetaan  ensi vuonna yleisiin olosuhteisiin nähden varsin myönteisissä merkeissä. Talousarvion perusilme on vahvasti kannustava. Kehittyvä kaupunki porskuttaa myönteisesti eteenpäin.
Ylöjärven kokoisen kaupungin toiminnan ja talouden suunnittelussa sekä toteuksessa on syytä pitää realistiset mittasuhteet muistissa. Kärpäsen hyrinän kokoinen asia on osattava säilyttää  desibeliltään matalassa luokassa.
Vaikka Ylöjärvi elää tarkan euron aikaa, kaupungin jokapäiväinen elämä ei ole itkua ja hampaiden kiristystä.
Vuoden 2016 budjetti takaa palvelut ja edistää paikkakunnan kehittymistä.
Moni kunta haluaisi olla Ylöjärven asemassa. Hyvin monen kunnan arki on muuttunut raskaaksi kivireen vetämiseksi.

Comments are closed.