MAINOS

Vertailemalla lainat tai yhdistelemällä luotot voit säästää jopa yli 100 euroa kuukaudessa

Mainos: Lainankilpailutus24.fi

Lainavertailun tavoitteena on löytää mahdollisimman edullinen korko. Edullisempi korko laskee lainan kustannuksia ja tuo säästöä verrattuna siihen, että tartutaan ensimmäiseen saatuun lainatarjoukseen.

Myös nykyiset lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Lainojen korkokatto on laskenut useita kertoja viime vuosien aikana, joten lainaa voi saada edullisemmin kuin koskaan.

Lainavertailun kautta voi myös yhdistellä useammat pienet luotot yhdeksi isommaksi lainaksi, jolloin säästöä muodostuu koron lisäksi lainakuluissa.

Lainojen vertailu kannattaa aina

Lainojen vertailu tai kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että pyritään löytämään edullisin mahdollinen vaihtoehto pyytämällä tarjouksia useilta eri luotonmyöntäjiltä. Näitä tarjouksia sitten vertaillaan ja niistä valitaan se, jonka kokonaishinta on kaikkein edullisin.

Vakuudettomien lainojen hinnoitteluun vaikuttaa moni tekijä, ja jokainen lainatarjous tehdään hakijalle henkilökohtaisesti. Koska jokaisen rahoituslaitoksen hinnoittelu on yksilöllinen, voi sama hakija saada hyvin eri hintaisia tarjouksia. Ensimmäiseen saatuun lainatarjoukseen tarttuminen voi maksaa laina-aikana jopa tuhansia euroja enemmän.

Lainojen vertailu ei rajoitu uusiin lainoihin, vaan myös jo olemassa olevat lainat on järkevä kilpailuttaa säännöllisesti.

Vakuudettomien kulutusluottojen korkoa rajoitetaan korkokatolla, jota on laskettu useita kertoja. Lainaa on mahdollista saada aiempaa edullisemmin, mikä tuo säästöä arkeen.

Kun tavoitteena on kilpailuttaa jo olemassa oleva luotto, vertaa laina netissä ja valitse edullisin tarjous. Mikäli se on halvempi kuin nykyinen laina, lainan vaihtaminen kannattaa. Edellinen laina maksetaan nykyisellä pois, minkä jälkeen voi keskittyä lyhentämään uutta lainaa.

Vertailuun käytetään todellista vuosikorkoa

Lainatarjouksista tulee aina löytyä korko ja kulut, laina-aika, todellinen vuosikorko ja kuukausierä. Lisäksi lainasta löytyy arvio kokonaiskuluista, jotka voivat kuitenkin muuttua hieman esimerkiksi maksuvapaiden kuukausien myötä tai yleisen korkotason noustessa.

Kokonaiskustannuksiin vaikuttaa lainakoron lisäksi myös muut kulut, joten pelkästään korkoa katsomalla ei löydä vielä edullisinta tarjousta.

Vertailussa huomio kannattaakin kiinnittää todelliseen vuosikorkoon. Sen laskennassa on huomioitu kaikki lainaan liittyvät kustannukset, joten se on lainan kokonaishinnan paras mittari.

Edullisin lainatarjous on se, jonka todellinen vuosikorko on kaikkein matalin. Haettiin sitten täysin uutta lainaa tai kilpailutettiin jo olemassa olevat lainat, halvimman tarjouksen etsiminen kannattaa aina.

Pienten luottojen yhdistely voi tuoda ison säästön

Lainojen yhdistely tarkoittaa sitä, että pienemmät luotot yhdistetään yhdeksi isommaksi lainaksi. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että haetaan isompi laina, joka käytetään pienempien luottojen takaisinmaksuun. Tämän jälkeen keskitytään lyhentämään vain yhtä lainaa, mikä tuo arkeen selkeyttä ja säästöä.

Yksi isompi yhdistelmälaina tuo säästöä monella eri tavalla.

Lainan hoidosta veloitetaan kuukausittain kuluja, jotka joudutaan maksamaan jokaisesta pienemmästä lainasta erikseen. Sivukulut saavat olla korkeintaan 0,01 prosenttia päivässä lainasopimuksen mukaisesta määrästä tai luottorajasta, mutta kuitenkin korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Esimerkiksi neljästä luotosta voi kertyä pelkästään sivukuluja 600 euroa vuodessa eli 50 euroa kuukaudessa. Lainojen yhdistelyn jälkeen sivukuluja maksetaan korkeintaan 150 euroa vuodessa eli 12,50 euroa kuukaudessa. Kulut voivat olla myös tätä pienemmät, jolloin säästöä muodostuu vielä enemmän.

Lisäksi yhden isomman lainan korko on yleensä edullisempi kuin pienten luottojen. Kun huomioidaan sekä sivukulut että lainan korko, kertyy säästöä nopeasti yli sata euroa kuukaudessa.

Näin vertailet ja kilpailutat lainat netissä

Myös yhdistelmälainat kannattaa vertailla, koska siten yhdistely tuo suurimman hyödyn. Vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen käy helposti netissä, ja lainatarjouksia saa lähes välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Luotettava kilpailutuspalvelu auttaa lainan kilpailuttamisessa, jolloin yhden hakemuksen täyttäminen riittää. Palvelu välittää hakemuksen jopa kymmenille eri lainanmyöntäjille, jotka voivat sitten tehdä tarjouksen hakijalle.

Tarjoukset kerätään lainapalvelun verkkosivuille, jossa niitä on helppo vertailla keskenään. Yleensä edullisimmat tarjoukset nostetaan listan kärkeen, jotta ne on helppo löytää. Kun sopiva lainatarjous löytyy, allekirjoitetaan lainasopimus omilla pankkitunnuksilla.

Tämän jälkeen laina voidaan maksaa tilille, ja sen saa käyttöön usein jo saman päivän aikana. Kulutukseen tarkoitetun lainan voi käyttää haluamaansa tarkoitukseen, eikä siitä tarvitse tehdä selvitystä lainan myöntäneelle rahoituslaitokselle.

Jos lainaa on haettu pienempien luottojen yhdistelyyn, maksetaan ne sen jälkeen pois. Tämän jälkeen voi keskittyä lyhentämään vain yhtä lainaa.

Lainojen vertailu lainapalvelun kautta on helppoa ja nopeaa. Sillä voidaan säästää jopa yli sata euroa kuukaudessa, joten vertailua ei kannata jättää tekemättä.

Jos haluat säästää rahaa lainamenoissasi, voit vertailla ja kilpailuttaa lainat ilmaiseksi osoitteeessa www.lainankilpailutus24.fi.

MAINOS