Erimielisyydet on solmittava sopimalla eikä sotimalla: Sodasta seuranneet tappiot ovat järjettömiä

Euroopassa on Ukrainan sota, joka on vaikuttanut kaikkien Euroopan maiden turvallisuuteen ja ainoana syynä siihen on se, kuinka Ukraina ja Venäjä eivät voineet sopia asioista muuten kuin sotimalla. Ihmiset eivät siis pysty vieläkään toimimaan vuorovaikutuksessa ja siihen on saatava loppu.

Mielestäni on järkyttävää, kuinka sodan seuraukset ovat vakavat. Meidän pitäisi tehdä yhteistyötä ja saada maailmalle rauha.
Ajatelkaa, kuinka monet tuhannet lapset ja nuoret kuolevat huonoihin olosuhteisiin, vähäiseen ruokaan ja sotaan. On järkyttävää seurata, kuinka uutisissa kerrotaan sodan tapahtumista.

Oletko tullut miettineeksi, millaista sodankäynti oikeasti on ja miltä se tuntuu? Maailmalla on satoja miljoonia ihmisiä, jotka ovat kuolleet pelkästään sodan takia. Pohtikaa kotona, millaisia seurauksia sodasta on ja ajatelkaa niitä ihmisiä, jotka eivät voi paeta sodan kammottavia kynsiä.

Ongelman voisi ratkaista sivistämällä maiden johtajia, jotka eivät osaa ajatella sotaa ja sen seurauksia sillä tavalla. Ongelma pitäisi ratkaista siksi, ettei maapallo kärsi sodan aiheuttamista vahingoista ja tuhoista. Muistakaa, että jokainen sota on osana maapallon ja väestön tuhoamisessa.

Mielestäni sota on lopetettava ja myöskin se, että uusia sotia ei syntyisi. Pidettäisiin maailman kuolemat, ilmastonmuutoksen lisääminen sotien takia ja alueiden tuhoaminen lopulta kurissa.

Niko Leivaara
kahdeksasluokkalainen, Kauraslammen koulu

Viikolla 5 vietetään koulujen ja uutismedian yhteistä Uutisten viikkoa, jolloin Ylöjärven Uutiset julkaisee koululaisten mielipidekirjoituksia.