Ohjaksiin tarvitaan huippuosaaja

Ville MäkinenTampereen Ravirata oy:n hallitus joutuu tulevan syksyn aikana tekemään äärimmäisen vaikean valinnan. Kimmo Thunebergin irtisanoutuminen Teivon ravikeskuksen toimitusjohtajan pestistä jättää avoimeksi erittäin merkittävän vakanssin. Suomen toiseksi suurimman ravikeskuksen johtaminen ei ole helppo tehtävä.
Täytyy toivoa, että Teivon raviradan toimitusjohtajan työ on yhtä houkutteleva kuin Helsingin raviradan Vermon vastaava pesti. Vermon toimitusjohtajan tehtävästä oli puolitoista vuotta sitten kiinnostunut peräti 80 hakijaa.
Uutta toimitusjohtajaa valittaessa on syytä muistaa ainakin maailman menestyneimmäksi luonnehditun sijoittajan ja liikemiehen Warren Buffettin sanat: ”Maineen rakentaminen voi kestää kaksikymmentä vuotta, mutta se on mahdollista tuhota viidessä minuutissa”.
Kimmo Thuneberg sai ohjattua Teivon nousujohteiselle uralle, vaikka raviurheilulla meneekin huonosti. Ravien pelivaihdot laskevat ja väkeä on vaikea saada houkuteltua raviratojen ääreen. Thuneberg ymmärsi, että pelkät jokaviikkoiset ravit eivät elätä isoa ravikeskusta.
Uuden toimitusjohtajan on luonnollisesti tunnettava ravi- ja pelimaailma. Se pelkästään ei kuitenkaan riitä. Henkilöllä on oltava osaamista myös markkinoinnista, kiinteistöalan tehtävistä, myymisestä sekä tietenkin sidosryhmäsuhteiden hoitamisesta. Unohtamatta tietenkään joka puolella peräänkuulutettua innovatiivisuutta.
On selvää, että Teivon ravikeskukseen tarvitaan jatkossa muutakin kuin hevostoimintaa. Ravikeskuksen menestyksellinen luotsaaminen nykyisessä talous- ja kilpailutilanteessa on vaikeaa. Oikea henkilö voi kuitenkin onnistua tehtävässä jopa yllättävän hyvin.

Comments are closed.