Ravintoloille on yhä tilausta Ylöjärvellä

Ville MäkinenYlöjärveläisestä ravintolakulttuurin köyhyydestä on riittänyt puhetta viime vuosina. Mutalassa reilut pari kuukautta sitten ovensa avannut Vänrikin Torppa kohensi tilannetta huomattavasti. Ylöjärvellä on siis vihdoin illallisravintola. Ylöjärven ydinalueella ravintolatoiminta on kuitenkin edelleen kovin kapealla pohjalla.
Matkailu- ja ravintolapalveluiden työmarkkinajärjestö MaRan sesonkiennusteen mukaan ravintoloiden myyntiodotukset ovat huonosta taloustilanteesta huolimatta myönteiset. Lähes 40 prosenttia alan yrityksistä odottaa myynnin pysyvän ennallaan seuraavina kuukaisina, ja peräti yli 40 prosenttia alan yrityksistä uskoo myynnin kasvavan.
Ylöjärvellä ravintoloiden soisi suosivan lähiruoka-ajattelua. Menun rakentamisen paikallisten tuotteiden varaan luulisi houkuttelevan paikallisia asiakkaita. Hyvistä ja tuoreista raaka-aineista valmistetulle maukkaalle ruoalle on aina ostajia.
Keskustaan, Soppeenmäkeen tai Elovainiolle sopisivat hyvin esimerkiksi yksi bistro ja yksi fine dining -ravintola. Mistäpä siis löytyisi rohkea ravintoloitsija, joka avaisi pelin?