Päättäjät tekivät historiallisen ratkaisun

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärven kaupunginhallitus teki kesäkuun alussa erittäin historiallisen ja merkittävän päätöksen. Hallitus ei hyväksynyt esitettyä 1,2 miljoonan euron suuruista muutostalousarviota.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Leena Joensivu (sd.) sanoo, että kaupunginhallituksen yksituumaisessa muutostalousarvion tyrmäävässä ratkaisussa on erittäin selkeä viesti jokaiselle hallintokunnalle. Hallintokuntien on tultava toimeen niillä euroilla, jotka niille varsinaisessa talousarviossa on annettu.
Leena Joensivu pitää kaupunginhallituksen päätöstä esimerkillisenä ja vastuullisena. Hänen mielestään kunnallispäättäjien on tunnistettava kulloinenkin vallitseva tilanne ja on osattava elää realiteettien mukaan. Kun kaupungin rahakirstussa on rajallinen määrä rahaa, on suu laitettava säkkiä myöten.
Kaupunkilaisten kannalta muutostalousarvion tyrmäämisessä on yksi erittäin tärkeä yksityiskohta. Taloudellista vastuuta kantavat nyt kaikki valtuustoryhmät. Yksikään puolue ei tehnyt irtiottoa.
Ylöjärven kaupungin päättäjät elävät samanlaista todellisuutta kuin maan hallitus elää. Tulot eivät kata menoja.

Comments are closed.