Piiparinen vahvoilla elinvoimajohtajaksi

matti_paakirjoitus_320x194pxlKokkolan kaupungin tekninen johtaja Pauli Piiparinen on erittäin suurella todennäköisyydellä Ylöjärven ensimmäinen elinvoimajohtaja. Kaupunginvaltuusto täyttää viran kesäkuun kokouksessaan.
Keski-Pohjanmaan sydämessä Kokkolassa työskentelevä Piiparinen on tehnyt juuri sellaista työtä, jota Ylöjärvi nyt tarvitsee. Kasvukaupunki hakee uutta ytyä teknisen toimen ja kaupunkikehitysosaston yhdistämisestä.
Ylöjärvelle on välttämätöntä onnistua elinvoimajohtajan pestaamisessa. Uuden viran haltija on paljon vartijana siinä, että kaupungin toteuttama moderni organisaatiomuutos onnistuu. Tekniikka- ja ympäristöosasto vastaa tulevaisuudessa siitä, että Ylöjärvi kykenee vastaamaan niin uusien asukkaiden kuin uusien yrittäjienkin heittämiin haasteisiin.
Tulevaisuustyö on ollut viime aikoina Ylöjärvellä valinkauhassa. Kaupunki asetti hiljan suuret odotukset niin kaupunkikehitysjaostoon kuin kehitysosastoonkin, mutta kumpainenkaan ei osoittautunut sammoksi.
Elinvoimajohtajaa odottaa laaja työsarka. Pauli Piiparinen kertoo, että häntä kiinnostaa pestissä nimenomaan muutoksen aikaansaaminen. Haasteen voittaminen merkitsee uutta piristysruisketta viime vuosina voimakkaasti kasvaneelle Ylöjärvelle.

Todennäköisesti nykyistä pienempi kaupunginvaltuusto

Odotettavissa on, että vuoden 2017 huhtikuussa valittava uusi Ylöjärven kaupunginvaltuusto on jäsenmäärältään pienempi kuin nykyinen 51-paikkainen ylimmän vallan käyttäjä.
Ylöjärven Uutisten haastattelemien paikallispoliitikoiden viesti on varsin selkeä. Kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajat ovat valmiita laskemaan valtuutettujen määrän jopa lain vähimmäismäärään eli 43:een.
Keskusta ja vasemmistoliitto liputtavat tämänhetkisen 51-paikkaisen valtuuston puolesta.
Konkaripoliitikko Mika Kotiranta (kok.) on sitä mieltä, että nykyisissä kaupunginhallituksessa sekä lautakunnissa on liian paljon ihmisiä. Hänen mielestään myös kaupunginvaltuuston sekä -hallituksen puheenjohtajistoja on harvennettava.
Päivänselvää on, että Ylöjärvellä viriää voimakas keskustelu kaupungin luottamushenkilöelinten tulevaisuudesta. Valtuuston, hallituksen ja lautakuntien paikkojen vähentäminen merkitsee vääjäämättä sitä, että tehtävistä kisaillaan aikaisempaa ärhäkämmin. Paikallispolitiikka saa uutta väriä.
Hyvässä lykyssä luottamushenkilöiden yleinen arvostus kohoaa nykyisestään.