Kaksi kisaa elinvoimajohtajuudesta

matti_paakirjoitus_320x194pxlElinvoimajohtajan valinta kääntyy loppusuoralle. Näillä näkymin vaativaan virkaan valitaan joko Kokkolan kaupungin tekninen johtaja Pauli Piiparinen tai Maasotakoulun esikuntapäällikkö Mikko Viitala.
Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Leena Joensivu on ehdokkaiden haastattelujen jälkeen hyvin luottavaisilla mielin tehtävän täytön suhteen. Hän odottaa kahden loppukisaan edenneen soveltuvuustestien tuloksia.
Joensivu sanoo hakijoiden sisäistäneen sen, että Ylöjärven kasvukaupunki etsii aidosti uutta toimintakulttuuria. Elinvoimajohtajasta tulee vaikutusvaltainen osastopäällikkö ja johtoryhmän jäsen. Valittavan käsissä on erittäin pitkälle Ylöjärven kehittymisen avaimet.
Tekniikka- ja ympäristöosaston pomon nimi tiedetään jo kesäkuun alkupuolella. Kaupunginhallitus tekee ehdotuksensa ensi maanantaina. Kaupunginvaltuusto täyttää viran kesäkuun alkupuolella.
Ylöjärven kaupungin ylin virkamiesjohto on pessyt kasvonsa täydellisesti kahden viime vuoden aikana. Kaupungintalossa puhaltavat todelliset uudet tuulet.

Seurakuntaan laskeutui rauha

Mitä kuntakenttä edessä, sitä seurakunnat perässä.
Maan edellinen hallitus halusi laittaa kuntakentän kerralla uusiksi. Valtioneuvosto vetäisi puskista karttaharjoitukset ja ehdotukset, joilla nykyiset kunnat olisi tylysti pyyhkäisty Suomen kartalta.
Evankelisluterilainen kirkko käynnisti hankkeen, jolla se olisi ylhäältä päin käskyttäen uudistanut seurakuntarakenteen. Ehdotuksen ydin oli siinä, että jokaisen seurakunnan on pakko kuulua johonkin seurakuntayhtymään.
Kirkon ajama seurakuntarakenteen uudistus ei ole saanut missään vaiheessa kannatusta Ylöjärvellä. Muiden muassa edellisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Heikki Nylander vastusti hanketta.
Kirkolliskokous käsitteli seurakuntarakenteen uudistamista toissa viikolla Turussa. Esitys kaatui  määräenemmistösäädökseen.
Ylöjärven evankelisluterilaisessa seurakunnassa on huokaistu helpotuksesta. Täällä luotetaan nyt siihen, ettei kirkko tartu ehdotukseen välittömästi uudelleen.
Kirkko sai mitä se tilasi. Ylhäältä johdettu hanke kaatuu omaan mahdottomuuteensa.
Paikallisseurakunnissa on paras asiantuntemus hallinnon ja toiminnan järjestämiseen.