YPAn kausi päättyi maalikarkeloihin

Ylöjärven Pallon miesten edustusjoukkue nousi viime viikonloppuna kahdella voitolla salibandyn 4-divisioonan Sisä-Suomen lohkossaan viidenneksi.
Ylöjärven Pallon maalitykki Henrik Puumala tuottaa jatkuvasti ongelmia vastustajan maalivahdille. (Kuva: Arto Paananen)

Eroa kolmossijaan eli nousukarsintapaikkaan jäi harmittavat kolme pistettä. Kaukajärvellä pelatussa turnauksessa luvassa olivat ottelut, joissa panoksena oli ainoastaan kunnia.
Ensimmäisessä ottelussa YPAn vastustaja oli Mäntän Urheilijat, joka oli jo tuomittu putoamaan 5-divisioonaan. Tämä ei kuitenkaan näkynyt mänttäläisten otteissa, vaan he käynnistivät pelinsä selkeästi paremmalla asenteella kuin kotijoukkue.
Ottelusta muodostui hienojen hyökkäysten näytös. Tätä tosin edesauttoivat ylöjärveläisten hienoinen yli-innokkuus hyökkäyspäässä ja toisaalta vastustajan tehokkaat vastahyökkäykset.
Ensimmäinen erä pysyi maalimäärältään kohtuullisena. YPA johti erätauolle mentäessä 2–1.  Toisen erän alussa MäntU teki kaksi nopeaa maalia ja siirtyi 2–3 johtoon. Loppuerän aikana nähtiin vielä usea osuma, kun YPA teki kuusi maalia vastustajan kahta vastaan.
Toinen erätauko vietettiin YPAn johtolukemissa 8–5. Kolmannessakin erässä joukkueet hyökkäsivät vuorotahdilla. Lopulta valotaululla seisoivat loppulukemat YPAn hyväksi 12–8.
YPAn pisterohmu oli Samuli Pälviranta, joka oli mukana kahdeksassa maalissa. Hän teki kolme osumaa ja syötti viisi maalia. Viiden tehopisteen miehiä olivat Henrik Puumala ja Kasperi Räsänen.
Jälkimmäisessä ottelussa YPA kohtasi orivesiläisen SC Läsimäen, joka oli edellisessä pelissään menettänyt mahdollisuutensa päästä nousukarsintoihin.
Ottelussa panoksena oli joukkueiden keskinäinen järjestys sarjataulukossa.
Ensimmäisen erän jälkeen YPA johti Kasperi Räsäsen kahdella ja Henrik Puumalan yhdellä osumalla 3–1.
Toinen erä oli SC Läsimäen näytöstä. Vieraat karkasivat jo 3–6-johtoon ennen kuin YPA pääsi kaventamaan erätaukotilanteeksi 5–6.
Kolmannessa erässä YPA onnistui hienosti hyökkäyspäässä. Ylöjärveläiset pamauttivat kuusi maalia ja karkasivat lopulta 11–9-voittoon. Kentän tehokkaimpana hääri Henrik Puumala, joka iski kaksi maalia ja antoi neljä maalisyöttöä.
Hattutempun mieheen iskivät Samuli Pälviranta, Henri Mattila ja Kasperi Räsänen.
Kauden minimitavoitteen täyttyminen, eli sarjapaikan säilyttäminen, tyydytti YPAn päävalmentajaa Sami Virtasta. Nuorennusleikkauksen kokenut joukkue voi nyt kääntää katseet luottavaisena kohti ensi kautta.