Kehyskunnat saavat olla kiitollisia Rissasesta

matti_paakirjoitus_320x194pxlPirkkalan pormestari Helena Rissanen ansaitsee ison kiitoksen koko Tampereen kaupunkiseudulta ja erityisesti kaikilta kehyskunnilta.
Rissanen kuuluu harvinaiseen vastuunkantajakategoriaan, jossa paljon vartijana oleva aidosti ottaa asioista laajasti selvää ja paneutuu ratkaisuhakuisesti ongelmiin.
Moni muistaa pormestarin vaikuttavan  taannoisen esiintymisen TV2:n kuntauudistuskeskustelussa, jossa Pirkkalan johtaja  asiallisesti ja selkeästi kritisoi aiottua kuntauudistusta ja tarjoili fiksuja vaihtoehtoja valtiovallan ehdotuksille. Helena Rissasen televisiosanomassa kehyskunnat saivat mielipiteensä ymmärrettävästi suuren yleisön tietoon.
Viime viikolla Helena Rissanen johdatti kehyskuntien johtohenkilöt kansanedustajien pakeille eduskuntaan. Nyt delegaatio taistelee sotelakiehdotuksen pöytään nuijimista vastaan, sillä palvelunsa laadukkaasti ja taloudellisesti toteuttavat kunnat saisivat valtiovallalta tylysti näpeilleen, jos sotelaki tulisi aiotussa muodossa voimaan.
Helsingin herrat ovat nauraneet jo vuosien ajan maakunnan lähetystöille. Virnuilu on ymmärrettävää, jos postin viejät menevät päättäjien luokse huonosti valmisteltujen asioiden kanssa.
Kansanedustajat ottivat vastaan Pirkkalassa muotoillun adressin, jonka sanoma oli selvää kuin pässin liha.
Helena Rissanen on kotikuntansa etua suuremmalla asialla. Karismaattinen kuntajohtaja tulee kuulluksi, ja hänen kannallaan on painoarvoa.