Lylynperällä mainio MM-kenraali

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjä Katri Lylynperä ylsi toistaiseksi parhaaseen saavutukseensa naisten sarjassa, kun hän sijoituttui toiseksi Suomen cupin 10 kilometrin yhteislähdössä Vantaalla.

Lylynperä hävisi vapaalla tavalla hiihdetyssä kilpailussa kokeneelle Riitta-Liisa Roposelle 1.05,4, mutta pystyi jättämään Maija Hakalan 4,5 sekunnin turvin taakseen.
Roponen lähti Hakunilan urheilupuiston maastoissa omille teilleen jo vitosen täytyttyä, mutta Lylynperä tuli Susanna Saapungin kanssa tasoissa 6,5 kilometrin väliaikapaikalle.
Saapunki putosi lopulta neljänneksi hävittyään 17,3 sekuntia Lylynperälle, joka karisti Hakalan kannoiltansa nousussa kilometri ennen maalia.
– Se oli hyvä hiihto minulta, sillä tähän asti Maija ja Susanna ovat olleet minulle vaikeita voitettavia vapaalla, nuorten MM-reissuun valmistautuva Lylynperä myönsi.
Vesikelikin sopi Lylynperälle, koska sille hänen suksivalikoimastaan löytyi hyvin toimiva pari.
Tämän viikon Lylynperä leireilee Vuokatissa ja toivoo, ettei Kainuun pakkanen pauku liian kovaa. Kazakstaniin Suomen joukkue matkustaa torstaina 29. tammikuuta, ja Lylynperän urakka alkaa tiistaina 3. helmikuuta.
– Aikaeroa on neljä tuntia, enkä ole ennen käännellyt kelloa kahta tuntia enempää. Siihen pitää totutella niin, että menee jo Suomessa hieman normaalia aiemmin nukkumaan, hän suunnitteli.
– Tuntuu siltä, että kunto voisi vielä tästä noustakin. Onneksi Vuokatissa pääsee tarvittaessa myös putkeen harjoittelemaan.
Niin ikään MM-Almatyyn lähtevä Antti Ojansivu lykki lauantaina vapaalla tavalla hiihdetyssä
3 x 6,6 kilometrin viestissä Jämin Jänteen avausosuuden ja tuli vaihtoon 10:ntenä 38 sekuntia kärjestä eli Kouvolan Hiihtoseuran Kari Variksesta jääneenä.
Samalla sijalla Jänne tuli myös  maaliin Markus Vuorelan ja Tuomas Myllykosken osuuksien jälkeen. Sunnuntain 20 kilometrin yhteislähdön Ojansivu keskeytti.

Ryhdin nuorille menestystä

Tammelan kansallisissa kilpailuissa lauantaina Ryhdin 14-vuotiaat pojat näyttivät jälleen voimansa. Tino Stenman voitti 4,2 kilometrin vapaan tyylin kilpailun 14,8 sekunnin erolla Kankaantaan Kisan Julius Mäkiseen.
Aaro Auvinen hävisi Mäkiselle 6,8 ja Aapo Haataja 8,8 sekuntia. Niillä vauhdeilla tuloksena olivat sijat 3 ja 4. Myös yhdeksänneksi sijoittunut Veeti Henriksson hävisi alle minuutin Tinolle.
Emma Olander toi Ryhdillle kakkossijan 16-vuotiaiden tyttöjen 4,2 kilometriltä. Hän hävisi Viialan Virin Josefiina Latvaselle 35,9 sekuntia.
Aino Aarnio hallitsi kahdeksanvuotiaiden 1,5 kilometrin kilpaa, eikä Ada Aarnio jäänyt 10-vuotiaiden 2,1 kilometrillä yhtään huonommaksi. Emmi Henriksson täydensi kolmossijallaan Ryhdin mainiota panosta.
Sunnuntaina jatkettiin samoilla laduilla perinteisellä tyylillä. Stenman oli taas vitosen nopein kukistettuaan 3,7 sekunnin erolla Aapo Haatajan. Veeti Henriksson ennätti seitsemänneksi.
Aino Aarniosta tuli kaksoisvoittaja, mutta Ada Aarnio sai tunnustaa Hakan Erika Pyykön 7,1 sekuntia vikkelämmäksi. Emmi Henriksson ennätti kolmostilalle tiukassa sekuntitaistossa.
Pauliina Roivainen ylsi kakkossijalle 20-vuotiaiden vitosella. Veera Leppänen hiihti kuudenneksi ja Silja Tanttari seitsemänneksi 16-vuotiaissa. Konsta Uuttera sivakoi kymmenvuotiaissa yhdeksänneksi.