Ylöjärvellä järjestetään pitkästä aikaa vapputori – Tällaista ohjelmaa ja myytävää on tulossa

Vapputori on avoinna Soppeenmäessä Ylöjärven torilla vappupäivänä 1.5. klo 10-16.
Vapputorille on tulossa monenlaista myytävää. (Arkistokuva)

Ylöjärveläisten Facebook-yhteisössä anonyyminä esiintynyt henkilö uteli muutama kuukausi sitten, kaivataanko Ylöjärvelle omaa vapputoria. Vastaus oli selkeä: kaivataan.

Moni pikkulapsen vanhempi kertoi kommenteissaan, miten vappuna käytäisiin mieluiten juuri oman kylän torilla. Moni painotti myös, että vapputorin ei tarvitse olla välttämättä sen kummallisempi, vaan riittäisi, että tarjolla olisi toritunnelmaa ja myynnissä ainakin ilmapalloja, vappukrääsää ja jotakin syötävää.

Toiveisiin on nyt vastattu. Ylöjärvellä järjestetään nimittäin ensimmäistä kertaa vuosiin oma vapputori Ylöjärven torilla Soppeenmäessä.

Tapahtuman takana on ryhmä toimeliaita ylöjärveläisnaisia, muun muassa tämä Facebookissa anonyyminä esiintynyt ja alkuperäisen vapputorikyselyn tehnyt henkilö, korjausompelimo Sikaihanan yrittäjä Kerttu Jalonen.

– Olen miettinyt vuosikausia, miksei täällä ole vapputoria. Nyt sitten teemme sellaisen lapsiperheitä ajatellen, ettei tarvitsisi Tampereelle asti lähteä. Nyt kokeillaan ja toivotaan, että ensi vuonna järjestettäisiin vapputori vielä huikeampana, Jalonen sanoo.

Tällaista on luvassa

Jalosen muaan  vapputorilla on panostettu erityisesti perheen pienimpiin. Paikalla on aamupäivästä klo 10.30 Juhlaprinsessa Pieni Merenneito ja iltapäivällä klo 14 SuperSam ja Hämähäkkimies. Lisäksi vapputorilla pääsee tapaamaan ja rapsuttelemaan karvakavereita.

Myynnissä on monenlaista vappukrääsää ja tietysti vappupalloja sekä erilaista syötävää.

– On jäätelöä, hattaraa, metrilakua, munkkia, simaa, makkaraa…

Jalonen sanoo, että tällä tietoa kojumyyjiä on tulossa torille kymmenkunta, mutta lisääkin mahtuu. Myyntipaikkoja voi tiedustella Jaloselta sähköpostitse osoitteessa kerttu@sikaihana.fi

Ylöjärven vapputapahtuman järjestävät Ylöjärven Yrittäjät, Ylöjärven Yrityspalvelut ja MLL:n Ylöjärven yhdistys.