Ylöjärveläinen balettikoulu ylsi huikeaan menestykseen Helsingissä

Helsingin Urhea hallissa tanssittiin valtakunnallinen baletin ja showtanssin Estradi-tanssikilpailu. Tapahtuma on esiintymisareena sekä harrastelijoille että tavoitteellisemmin treenaaville tanssijoille. Kilpailu keräsi satoja innokkaita tanssin harrastajia ympäri Suomea.

Hannele Suomalaisen balettikoulun erikoiskoulutusryhmä EK3 niitti menestystä Helsingissä. (Kuva: Hannele Suomalainen)

Ylöjärveläinen Balettikoulu Hannele Suomalainen voitti kilpailuissa peräti seitsemän ykköspalkintoa, kaksi kakkospalkintoa sekä kaksi nelossijaa.

Baletin sarjoissa ensimmäisen palkinnon saivat Hannele Suomalaisen erikoiskoulutusryhmän oppilaiden esittämät tanssiesitykset. Näitä olivat ryhmäesitykset Kellokanit ja Gisellen maalaisvalssi.

Junioreiden soolosarjoissa ensimmäisen palkinnon saivat balettivariaatioillaan Minni Haukilahti, Pihla Tulimäki, Kanerva Kuula ja Wilda Pannula omissa ikäryhmissään. Lisäksi Minni ,Kanerva ja Pihla saivat jatkopaikan semifinaaleihin syksyn päätapahtumaan Aleksanterin teatteriin. Kaiken lisäksi Minni, Kanerva ja Wilda saivat kutsun kansainvälisille After Petipan intensiivikursseille.

Jazztanssissa ensimmäisen palkinnon saivat Balettikoulun jazz fusion ryhmän esittämä Riikka Korven koreografia Bad Radio. Pinja Eschnerin esittämä jazztanssin sooloesitys sijoittui toiseksi Riikka Korven koreografialla Wave. Toisen palkinnon pokkasi aikuisryhmän jazztanssiesitys Riikka Korven koreografialla Three.

Neljänneksi showtanssin ryhmäsarjoissa sijoittuivat lyrical-tanssiryhmä Iina Suomalaisen koreografialla Emma ja Matilda sekä jazztanssin trioryhmä Riikka Korven koreografialla Inertia Creeps.