Usea ylöjärveläisyhdistys on saamassa kaupungin avustuksen ympäristönhoitotöihin

Kaupungin ympäristölautakunta päättää ensi keskiviikkona, mille paikallisille yhdistyksille se myöntää tälle vuodelle avustuksia ympäristönhoitotöihin.

Tänä vuonna näitä avustuksia on jaettavana 10 000 euroa. Avustukset myönnetään ympäristön hyväksi tehtävään työhön pääasiassa järjestöille, seuroille tai yhdistyksill sekä erityisin perustein yksityisille henkilöille. Ympäristölautakunnan kokouksen päätösehdotuksen mukaan useampi yhdistys on saamassa avustusta.

Suurimman avustuksen, 1 350 euroa, on saamassa Taistelijan talo -palveluyhdistys Aurejärven Suolahden uimarannan ja virkistysalueen sekä kaupungin omistaman urheilukentän ja sille johtavan tien reunojen kunnossapitoon.

Lähes yhtä paljon, 1 300 euroa, on saamassa Mutalan Majajärven suojeluyhdistys Majajärven niittoon ja niittojätteen keräämiseen.

Mutalan alueen asukasyhdistys on saamassa 800 euroa Palsinahteen yhteisrannan tien kunnostukseen sekä maisemointitöihin.

Mannin Asukasyhdistys on saamassa 400 euroa siivoustalkoisiin ja Paijalantien raivaukseen sekä uimarannan ja venevalkaman alueen siisteydestä ja ympäristönhoidosta huolehtimiseen.

Ylöjärvi-Seuralle ollaan myöntämässä 400 euroa ympäristön siivouspäivän järjestämiseen keskustan alueella, Vahannassa, Vuorentaustassa ja Pikku-Ahveniston alueella.

Myös Vuorentaustan omakotiyhdistys on saamassa 400 euroa siivoustalkoisiin.

Viljakkalan Sosialidemokraattiselle työväenyhdistykselle on tulossa 300 euroa komealupiinin hävittämiseen yhdistyksen lomamökkiosakkeen ympäristöstä.

Suomen luonnonsuojeluliiton Ylöjärven yhdistys on puolestaan saamassa 100 euroa Pikku-Ahveniston kedon niittotalkoisiin.

Ympäristölautakunnalla on oikeus vaatia avustusrahat palautettaviksi kokonaan tai osittain mikäli avustus käytetään muuhun kuin hakemuksessa esitettyyn toimintaan tai avustuksen hakija on antanut kaupungin viranomaisille virheellisiä tietoja avustusta koskevissa asioissa.