KuruFestin esiintyjät ja ohjelma julki – Muusikoina muun muassa Niamh McKenna, Martti Rautio, Ville Koponen ja Atso Lehto

Kamarimusiikkitapahtuma KuruFest järjestetään kesäkuun alussa kaksipäiväisenä. Avajaiskonsertti kuullaan perjantaina 7. kesäkuuta Kurun kirkossa. Lauantain 8. kesäkuuta päivä- ja illalliskonsertti järjestetään Parkkuun seuratalolla.

Avajaiskonsertissa esiintyy Uusi Helsinki -kvartetti. Kvartetti perustettiin vuonna 1982. Vierailut lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla sekä konserttitaloissa ovat vakiinnuttaneet kvartetin aseman kansainvälisessä musiikkielämässä. Kvartetissa soittavat Petri Aarnio (viulu), Taija Angervo (viulu), Ilari Angervo (alttoviulu) ja Tuomas Lehto (sello).

KuruFestissä kuullaan korkeatasoista kamarimusiikkia. (Arkistokuva)

Erikoisuutena KuruFesteillä jatkaa lauantain illalliskonsertti, jossa yhdistyvät ruoka ja musiikki. Illallisen kokkina toimii Michelin-palkittu Markus Aremo ja illan esiintyjinä ovat Petri Aarnio (viulu) ja Tuomas Lehto (sello).

Lauantain päiväkonsertissa tarjolla on Parkkuun seudun kyläyhdistyksen ja urheiluseura Parkkuun leijonien Villejä makuja -puffet. KuruFest-viikonloppuna Ylöjärvellä on myös käynnissä Makufest, jonka aikana ravintoloissa ja kahviloissa on erikoisannoksia ja tarjouksia.

KuruFest toteutettiin ensimmäisen kerran vuoden 2007 kesällä. Tapahtuman perustajat ovat sisarukset Heini Lehto ja nykyinen KuruFestin taiteellinen johtaja Tuomas Lehto. Radion sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti Tuomas Lehto kertoo, että KuruFestin teemana on tänä vuonna koti. Teema korostaa festivaalin tavoitetta tuoda korkeatasoista kamarimusiikkia lähemmäs yleisöä ja tarjota mahdollisuus nauttia musiikista lämpimässä ja kodikkaassa ilmapiirissä.

Parkkuun seuratalolla ollaan lähellä yleisöä. Esitettävät teokset kahdessa ensimmäisessä konsertissa on suunniteltu esitettäväksi intiimissä ja läheisessä ympäristössä, kuten ihmisten olohuoneissa. Kolmas konsertti yhdistää kotoisissa oloissa ihmiset ja ruuan.

KuruFestin 7.–8.6. ohjelma

Avajaiskonsertti
pe klo 19, Kurun kirkko
– Wolfgang Amadeus Mozart Jousikvartetto nro 15 d-molli K. 421
– Cecilia Damström Jousikvartetto nro 1 op. 34 ´Via Crucis´
– Johannes Brahms Jousikvartetto nro 1 c-molli op. 51 nro 1
(Petri Aarnio, viulu, Taija Angervo, viulu, Ilari Angervo, alttoviulu, Tuomas Lehto, sello)

Päiväkonsertti
la klo 13, Parkkuun seuratalo
– Clara Schumann Kolme romanssia op. 22 (Niamh McKenna, huilu, Martti Rautio, piano)
– Franz Schubert Arpeggione sonaatti a-molli D. 821 (Tuomas Lehto, sello, Martti Rautio, piano)
– César Franck Pianokvintetto f-molli (Elina Lehto, viulu, Ville Koponen, viulu, Atso Lehto, alttoviulu, Tuomas Lehto, sello, Martti Rautio, piano)

Illalliskonsertti
la klo 18, Parkkuun seuratalo
(Petri Aarnio, viulu, Tuomas Lehto, sello)

Lue tästä tunnelmia aiempien vuosien KuruFesteistä.