Ylöjärveläinen Lehtovuori sai suurtilauksen Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskukselta – Liikevaihto kasvanut isosti

Ylöjärveläinen kaupunkikalusteita valmistava Lehtovuori Oy on voittanut Cernin hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen kilpailutuksen pysäköintikatoksista.
Lehtovuori toimittaa Cernille modulaarisia Viva-katoksia, jollainen on myös tämä Nokialla, Purson tuotantolaitoksella seisova katos. (Kuva: Lehtovuori Oy)

Cernin tutkimuskeskuksessa työskentelee 2500 tutkijaa. Lisäksi keskuksessa vierailee moninkertainen määrä tutkijoita vuosittain. Euroopan laajuinen kilpailutus sisälsi koko alueen pyöräpysäköintiratkaisut.

Cernille toimitettavat tuotteet on suunniteltu ja ne valmistetaan kokonaisuudessaan Ylöjärvellä. Iso merkitys kilpailutuksen voittoon oli Lehtovuoren Viva-pyöräkatosten modulaarisuudella.

– Moduuleista voi yhdistellä halutun kokoisen ja muotoisen pyöräparkin, johon voi valita ominaisuuksia erikoiskestävästä lasista penkkeihin ja verhoilusta viherkattoon, Lehtovuoren toimitusjohtaja Eero Ojanen kertoo.

Kaupan kokonaisarvo on useita satoja tuhansia euroja. Voitot kansainvälisissä kilpailutuksissa ovat kasvattaneet Lehtovuoren liikevaihdon kahdessa vuodessa kahdeksasta 13 miljoonaan euroon ja luoneet 20 uutta työpaikkaa. Yhtiö työllistää nyt 70 ammattilaista.

Vuonna 2021 Lehtovuoren nykyisen laajennuksen kohdalla oli vielä autiota. (Arkistokuva)

Viime vuonna yhtiö teki yhteensä seitsemän miljoonan euron sopimukset Ruotsiin ja Ranskaan. Ranskalainen Nantesin kaupunki hankki Lehtovuorelta julkisia kierrätysasemia ja Länsi-Götanmaan hankintayritys pyöräpysäköintiratkaisuja sekä sähköpyörien latausasemia alueen kunnille.

– Rekrytoimme parhaillaan neljää uutta työntekijää ruotsalaiseen tytäryhtiöömme. Olemme toimineet Ruotsissa jo vuosia, saavuttaneet maassa jalansijan ja havainneet, että tuotteidemme kilpailuedut luovat nyt potentiaalia myynnin lisäämiseen, Ojanen selvittää.

Kasvun ja työpaikkojen takana iso investointi uuteen tuotantolaitokseen

Vuonna 2022 Lehtovuori teki kuuden miljoonan euron investoinnin ja rakennutti uuden, modernin tuotantolaitoksen Ylöjärvelle.

– Ilman investointia kasvu ei olisi ollut mahdollinen. Saimme uutta kapasiteettia ja valmiudet tehdä entistäkin korkealaatuisempia tuotteita, Eero Ojanen sanoo.