Tampereen Kiakkoradion pelipäivä palkittiin vuoden paikallisena radio-ohjelmana

Tampereen Kiakkoradion pelipäivä-ohjelma vei toisen kerran perättäin vuoden paikallisen ohjelman pystin Helsingissä järjestetyssä RadioGaalassa.

Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä. Palkintoa pidetään yhtenä arvostetuimmista tunnustuksista kaupallisella radioalalla.

Tampereen Kiakkoradion Kimmo Hoivassilta, Pasi Vainionperä ja Jani Saari iloitsivat toisena vuonna peräkkäin voitetusta Vuoden parhaan paikallisen radio-ohjelman palkinnosta. (Kuva: Juho Kuva)

Palkinnon Tampereen Kiakkoradion puolesta kävivät noutamassa juontajat Jani Saari, Pasi Vainionperä ja Kimmo Hoivassilta. Varsinaisen kiekkotiimin jäsenistä selostajalegenda Juha Lindgren juhli työn merkeissä, kun samaan aikaan pelattiin Liigan välieriä.

Kuten kiekkokaukalossakaan, harvoin myöskään radioalalla palkintoja pokataan ilman kunnollista joukkuepeliä. Palkinnon pokannut kolmikko kiittelikin paitsi Kuopiossa työkeikalla ollutta selostaja Juha Lindgreniä, myös jääkiekkoseuroja ja Tampereen Kiakkoradion muita yhteistyökumppaneita.

Vaikka kiekkokauden loppu jo häämöttää, arki Tampereen Kiakkoradiossa jatkuu ja kanavalta kuullaan selostukset, ennakot ja jälkipelit kaikista Liigan loppuotteluista. Vastakkain peleissä ovat Tappara ja Pelicans. Finaalisarja alkaa lauantaina 20. huhtikuuta. Lähetyksiä voi kuunnella Tampereella taajuudelta 89,0 MHz, tai missä tahansa osoitteesta kiakkoradio.fi.

Kiekkokauden päätyttyä siirrytään viettämään Tampereen Kiakkoradion palloilukesää. Kesän aikana kuullaan otteluselostuksia muun muassa Ilveksen, FC Hakan ja Tampere Unitedin jalkapallopeleistä, sekä Manse PP:n pesäpallo-otteluista. Otteluselostuksia kuullaan kesän ajan noin kerran viikossa ja mukana on niin miesten kuin naisten pelejä.

Radiogaalassa palkittiin kaupallisen radioalan parhaimmistoa. Vuoden parhaan paikallisen radiojuontajan kategoriassa Pirmedioiden kanavilta shortlistalle asti ylsivät Pasi Vainionperä ja Kimmo Hoivassilta. Palkinto meni kuitenkin tällä kertaa Raumalle, kun Radio Ramonan Risto Leino pokkasi kyseisen pystin. Vuoden parhaan valtakunnallisen radio-ohjelman palkinnon voitti NRJ Aamu. Vuoden radiojuontajana palkittiin NRJ:n Niko Saarinen.

– Radioala Suomessa ja sitä tekevät ammattilaiset ovat tänä päivänä kovaa tasoa. Media-alan ammattilaisista koostunut laaja tuomaristo sai eteensä todella korkealuokkaisia ehdokkaita. Pitkien keskusteluiden ja perusteluiden jälkeen onnistuimme pääsemään jokaisessa kategoriassa selkeisiin yhteisiin valintoihin. Onnea kaikille voittajille”, RadioAwardsin päätuomari Jarkko Nordlund sanoi.

Tampereen Kiakkoradio on osa Pirmediat-konsernia, johon myös Ylöjärven Uutiset kuuluu.

RadioGaalassa palkitut:

Yleisöäänestys:
Vuoden radiojuontaja: Niko Saarinen, NRJ
Vuoden radio-ohjelma: NRJ Aamu, NRJ
Vuoden paikallinen radio-ohjelma: Tampereen Kiakkoradion pelipäivä, Kiakkoradio
Vuoden paikallinen radiojuontaja: Risto Leino, Radio Ramona

Ammattituomariston valitsemat vuoden RadioAwards-voittajat:
Luova ratkaisu: Paradox-rockmusikaalikuunnelma, Radio Pori & Porin Teatteri
Musiikkipäällikkö: Jani Juntunen, Nelonen Median radiot
Myyntiteko: Ääni on kaikkialla – mediatoimistostrategien ja asiakkuusjohtajien audiolla inspirointi, Bauer Media
Ohjelmapäällikkö: Niina Jokiaho, Radio Nova
Radioammattilainen: Anssi Honkanen, talent coach, Bauer Media
Radiomyyjä, paikallinen: Katja Kaartinen, Bauer Media
Radiomyyjä, valtakunnallinen: Marko Nousiainen, Sanoma Media Finland
Radiopromootio: Korporaatio 100, Radio Rock
Radiopromootio, kunniamaininta: Radio City Acoustic, Radio City
Sisällöntekijä: Mia ”Millu” Haataja, HitMix & LOOP
Some: Hovimuusikko Ilkan biisit, Radio Suomipop
Tapahtumatoteutus: Iskelmä Gaala, Iskelmä
Äänituotanto: Joulumusavapaa 2023, Radio Rock

Vuoden paikallinen radio: Radio Pori
Vuoden radio: Radio Pooki

Vuoden radiobiisi: Ylivoimainen, KUUMAA

Hall of fame-nimitys:
Sampsa Jolma

Kultainen mikki -elämäntyöpalkinnot:
Harri Moisio
Outi Vuorijärvi
Sami Mollgren
Kari Hautala