Vanha Vuorentaustan yläkoulu saneerataan 9 miljoonalla eurolla – Nyt kilpailutetaan urakoitsijaa

Vuorentaustan Tornitiellä sijaitseva, vuonna 1995 rakennettu yläkoulu peruskorjataan ensi vuonna. Kaupunki kilpailuttaa saneeraukselle urakoitsijaa.
Punatiilinen yläkoulu on rakennettu vuonna 1995. Kouluun rakennettava laajennusosa valmistuu tämän vuoden lopussa. (Kuva: Jani Saarenpää)

Vuorentaustan yläkouluun rakennetaan tällä hetkellä laajennusosaa, joka valmistuu tämän vuoden marraskuussa. Laajennuksen valmistuttua rakennus toimii ensin yläkoululaisten väistötilana, kun vuonna 1995 rakennetun vanhan koulurakennuksen saneeraus käynnistyy ensi vuonna.

Tällä hetkellä Ylöjärven kaupunki kilpailuttaa saneeraukselle urakoitsijaa julkisten hankintailmoitusten Hilma-palvelussa. Saneeraushankkeen kattohinta on 9 400 000 euroa.

Kaupungin mukaan saneeraus toteutetaan todennäköisesti kolmessa osassa, jotta muu osa rakennusta voi toimia opetuskäytössä. Peruskorjaus voisi alkaa tammikuussa 2025 ja valmistua vuoden 2026 lopulla.

Lue myös: Vuorentaustan yläkoulun laajennusosa valmistuu vuoden lopulla – Vierailimme uudessa rakennuksessa, joka saavutti juuri harjakorkeuden

Pereuskorjauksessa kaikki koulun tilat, varustelu ja tekniikka saneerataan vastaamaan tämän päivän opetustarpeita. Saneerauksen jälkeen opetustilat ovat helposti muunneltavissa ja ne palvelevat erilaisia opetustilanteita pienryhmäopetuksesta aina isompien ryhmien yhteisopetukseen.

Koulun tilojen saneeraus on tarpeen, sillä Vuorentaustan yläkoulun oppilasmäärä tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Tällä hetkellä oppilasmäärä on 260, mutta jatkossa se tulee kohoamaan yläkoulussa 500 oppilaaseen.

Lisäksi Vuorentaustan alakoulun luokat 5 ja 6, eli reilu 140 oppilasta, siirtyvät opiskelemaan tulevaisuudessa uuteen, nyt rakennettavaan laajennusosaan. Tulevaisuudessa Vuorentaustan koulun Tornitien toimipisteessä tulee opiskelemaan siis yhteensä yli 640 oppilasta luokilta 5-9.

Lue myös: Vuorentaustan alakoulun ulkoseinistä paljastui mikrobikasvustoa – Myös ilmastointilaitteet toimineet puoliteholla