OP Tampereen selvitys: Ylöjärvellä sijoitettiin lapsille osakkeisiin yli kaksi kertaa edellisvuotta enemmän

Viime vuonna lapsille osakkeisiin sijoittaminen kasvoi OP Tampereen toimialueella eniten Ylöjärvellä ja Nokialla.

OP Tampereen asiakasdatan mukaan osakesijoittaminen lapsille on yhä suositumpaa. Alaikäisille osakkeita ostaneiden asiakkaiden määrä on vuoden aikana kasvanut yli 40 prosenttia. Viime vuonna suosituimmat osakkeet lapselle säästämiseen ovat olleet Nokia, Nordea ja Kone.

Tämän vuoden tammi-helmikuussa lapsille osakeostoja tehneitä OP Tampereen asiakkaita oli noin 60 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Osakkeita myös ostettiin lapsille määrällisesti enemmän.

Lapsen osakesalkkuun poimitaan monille tuttuja kansanyhtiöitä. OP Tampereen alaikäiset asiakkaat omistavat asiakasmäärän mukaan tarkasteltuna eniten Nordean, Fortumin ja Koneen osakkeita. Koko viime vuonna kolme ostetuinta osaketta ovat puolestaan olleet Nokia, Nordea ja Kone.

– Olen ilahtunut, että lapselle sijoittaminen on tullut tutuksi yhä useammalle. Lapselle säästetään usein vuosia ja aikaisin aloittamalla pienelläkin summalla kartutetaan hyvä potti tulevaisuuden varalle. Sijoitusten kehittymisen seuraaminen on myös hyvä keino opettaa taloustaitoja ja keskustella siitä, miten yritykset toimivat, OP Tampereen varallisuudenhoidon liiketoimintajohtaja Jani Eenola sanoo.