Lasten ja nuorten liikkeen lisäämiseen keskittynyt hanke on saavuttanut vaikuttavia tuloksia

Ylöjärvelläkin toimiva Lisää Liikettä -hanke on saavuttanut hienoja tuloksia viime hankekaudellaan lasten ja nuorten liikkeen lisäämisessä. Tuloksia on saatu myös varhaiskasvatuksen, peruskoulun, opiskelun ja harrastusten henkilöstön kouluttamisessa.

Hankkeessa tehdään työtä huolehtimalla liikkumisen perusteista, pohjakunnon rakentamisesta ja positiivisen liikuntamotivaation luomisessa lapsesta alkaen. Hankkeen lasten ja nuorten liikunnan kehittäjät ovat päässeet edistämään tärkeää asiaa hyvällä vastaanotolla.

Vamos Välkälle -haastepisteen kimpussa on olut kivaa. (Kuva; Petri Teitto)

Hankkeen tiedotteessa todetaan, että nykypäivän varhaiskasvattajilla, koulujen ja oppilaitosten henkilöstöllä ovat kädet täynnä työtä, joten liikkeen lisäämisen asiantuntijoiden tuoma lisäarvo ja ammattitaito on ollut tervetullut lisä lasten ja nuorten kanssa työskentelevälle henkilöstölle. Uudet ideat liikuttamiseen, erilaiset lähestymistavat ja positiivisen liikuntamotivaation lisääminen ovat edesauttaneet matalan kynnyksen liikkumisilmapiirin luomista.

– Liikunnan aluejärjestöt ovat opetus- ja kulttuuriministeriön tuella jalkauttaneet huikeilla tuloksilla valtakunnallisia Lisää Liikettä -ohjelmia. Yli 90 prosenttia Suomen kunnista on mukana Liikkuva Koulu -ohjelmassa ja 80 prosenttia liikunnallisessa varhaiskasvatusohjelmassa. Yhdessä kumppaniemme kanssa olemme luomassa uutta liikunnallista kulttuuriperintöä maahamme, aluejärjestöjen yhteishanketta hallinnoivan Hämeen Liikunnan ja Urheilun aluejohtaja Ari Koskinen sanoo.

Sumeneeko ajatus – Liike freesaa -toimintapäivät ovat olleet suosittuja.

Lisää Liikettä -hankkeen eri projekteissa on tavoitettu valtava määrä ihmisiä. Jekku-jänön seikkaillessa varhaiskasvatuksessa on tavoitettu yli 6 .000 lasta ja 14 486 varhaiskasvattajaa. Vamos Välkälle! -koulutuksessa on koulutettu perusopetuksen oppilaita välituntiliikunnan ohjaajiksi. Peruskouluissa on siten tavoitettu 2 315 koululaista. Toisen asteen oppilaitoksissa Sumeneeko ajatus? – Liike freesaa! -toimintapäivissä on tavoitettu 5 367 opiskelijaa ja opettajaa.

Lisää liikenttä -hanke on järjestänyt 216 verkostotilaisuutta, 1 544 kehittämis- ja sparraustilaisuutta sekä 118 tilaisuutta perheille, joissa on tavoitettu yli 30 000 osallistujaa.

– Liikunnan aluejärjestöjen lasten ja nuorten liikunnan kehittäjät ovat olennainen voimavara liikunnan edistämisessä eri puolilla Suomea. Lisää liikettä -hankkeen toiminnoissa kohdataan kasvotusten opetushenkilöstöä ja osaksi myös lapsia ja nuoria, mikä tekee heidän työstään merkityksellistä ja arvokasta, Lisää Liikettä – hankkeen hankepäällikkö Kirsi Martinmäki sanoo.

Lisää Liikettä- hanke sai jatkoa ja uusi hankekausi starttasi käyntiin maaliskuun alusta alkaen. Hankkeessa jatketaan lasten ja nuorten liikunnan edistämistä sekä parhaimpien käytäntöjen levittämistä ympäri Suomen.