YIlves pudotuspeleihin sarjan kakkospaikalta – Komea voitto päätti runkosarjan

Naisten Futsal-Liigan runkosarja sai Ylöjärven Ilveksen osalta päätöksensä kotikentällä. Viihdyttäväksi muodostuneessa ottelussa tehtiin kymmenen maalia ja yleisö eli mukana kun maaleja tehtiin vuorotahtiin. Ottelua hallinnut kotijoukkue otti lopulta voiton tuloksella 6–4 (3–1) pidettyään johtopaikkaa ensimmäisestä maalista alkaen.

Senni Viren nousi tällä kertaa hattutempullaan kotijoukkueen sankariksi, vaikka koko joukkue onnistui jälleen yhteispelissään.

Jenna Oksanen (kesk.) kamppailee vieraiden Laura Lehtosen kanssa. Taustalla Emmi Orrberg antaa tukea. (Kuva: Esa Norvia)

Lauantaina pelattu viimeinen ottelukierros toi mukanaan selvyyden jatkopelijoukkueista ja pientä yllätystäkin mahtui mukaan. Sarjanousija MadMaxin kova vire jatkui ja nyt kaatui sarjakolmonen RaiFu, joka saa heti revanssin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Voitolla valkeakoskelaiset kiilasivat ohi GFT:stä ja välttivät paikallisderbyn YIlvestä vastaan. YIlves aloittaa GFT:n kohtaamisella Espoossa viimevuotiseen tapaan. Pirkanmaan kolmas joukkue Ilves FS aloittaa odotetusti Kampuksen Dynamon kohtaamisella. Sarjan voittanut HIFK aloittaa paikallisderbyllä EBK:ta vastaan.

PU-62:n pudotuspelipaikka jäi kahden sekunnin päähän KaDyn vietyä ottelun jatkoajalle viime hetken tasoitusmaalilla. Tasapisteisiin EBK:n kanssa jääneet mikkeliläiset erotti espoolaisista viisi maalia. FTK:n vuosia kestänyt taival liigan alusta asti päättyi HIFK:n 6–0-voittoon ja matka suuntaa ensi vuodeksi divariin. Karsijan paikka lankesi FC Sportille, joka otti voiton EBK:sta vasta neljännessätoista voittomaalikisan laukojaparissa.

YIlves sai kotiotteluunsa koko rosterin paikalle ja peliminuutteja riitti jokaiselle. Päävalmentaja Vesa Parviainen sai olla tyytyväinen tilanteeseen juuri pudotuspelien alla. Vastustaja FC Halikko oli matkassa hieman kapeammalla joukkueella, mutta viime pelien avainpelaajat kaikki olivat mukana.

YIlveksen peli kulki vaivattomasti

YIlves otti heti pelin alusta korkealla prässillään peliotteen itselleen. Vieraiden prässipeli oli vaatimatonta ja etenkin kotijoukkueen ykköskenttä sai pyörittää peliään mielin määrin. Avausmaali syntyi ajassa 1.20 Senni Virenin tykitettyä Mia Pajusen tarjoilusta pallon oikeaan alanurkkaan.

Rosa-Maria Siren karkaamassa pallon kanssa vieraiden maalivahdilta Ella Suomelta ja Annika Peipolta. (Kuva: Esa Norvia)

YIlves saattoi rauhassa hakea parasta laukaisutilannetta halikkolaisten tyytyessä lähinnä puolustamaan. Kotijoukkueen maalivahti Helena Unkuri sai olla enimmäkseen tarkkailijana ja käynnistellä hyökkäyksiä paineetta. Kello kävi joutuisasti ja seuraava maali kirjattiin ajassa 8.07 jälleen Virenille. Laukaus puolustusmuodon ulkopuolelta kulmapotkutilanteessa upposi puolustuksen kautta verkon perukoille.

Seuraavan maalin haku kesti noin viisi minuuttia, mutta lopulta Rosa-Maria Sirenin maaginen kantapääsyöttö pivotpaikalla tavoitti taas Virenin. Sirenin huijattua vartijansa totaalisesti sai Viren vapaataipaleen maalin edustalle, eikä erehtynyt, vaan laukoi pallon maalitolpan juureen. Samalla tuli hattutemppu täyteen ajassa 12.58.

Vierasjoukkue sai pian virtaa peliinsä, kun onnistunut kulmapotkutilanne avasi FC Halikon maalihanan ajassa 15.55. Olivia Haapanen laukoi YIlveksen puolustusmuodon keskeltä pallon ykkösellä pitseihin. Paikkoja alkoi rakentua myös Unkurin maalille, mutta tauolle päästiin ilman lisämerkintöjä maalisarakkeissa.

YIlves lisäsi kaasua tarvittaessa

YIlves piti pelin hallintaa edelleen toisen jakson edetessä. Tuoreita jalkoja Parviaisen reserveistä ilmestyi kentälle ja konkarit pääsivät vähemmällä. Tässä ehkä syntyi vierasjoukkueelle pieni sauma koota rivinsä. Ainakin taktinen muutos näkyi korkeana prässinä, mikä rikkoikin kotijoukkueen avauspeliä.

Pallo on jälleen löytänyt tiensä vastustajan verkkoon. (Kuva: Esa Norvia)

Haapanen pääsi iskemään kavennuksen saatuaan onnistuneen diagonaalisyötön oikealle laidalle. Pallo upposi takatolpan juureen ajassa 28.36 tuoden vieraat jo maalin päähän peliä täysin hallinneesta YIlveksestä.

Pieni herätys varmaan koettiin YIlveksessä ja maalitilanteisiin alettiin pyrkiä pontevammin. Ajassa 28.55, siis parisenkymmentä sekuntia edellisestä maalista laukoi Mia Pajunen jo kotijoukkueelle kuittauksen. Virenin laukoma pallo kimposi ylähirrestä maalin edustalle, jonne Pajunen oli kulmatilanteessa sijoittunut. Siren oli seuraavalla minuutilla rikkomuksen uhri rangaistusalueen sisäpuolella. Hän sai sen seurauksena tykittää kuudesta metristä verkon tötterölle ajassa 29.22.

Viimeisen kympin ylivoimapelissä FC Halikko oli tehokas

Ajassa 31.06 otetun aikalisän jälkeen tuli halikkolaisten lentävä maalivahti peliin. YIlves näytti selviävän ylivoimapeliä vastaan, mutta näppärät vieraat onnistuivat avaamaan kotijoukkueen puolustuspaketin. Ajassa 34.24 laukoi vapaaseen tilaan edennyt Fanny Hellgren kauden toisen maalinsa kaaren tuntumasta.

Seuraavalla minuutilla Elisa Ilottu prässäsi tehokkaasti ja Heidi Linjamaalle päätynyt pallo sujahti tarkasti maalin takanurkkaan. Ajassa 35.51 syntynyt maali kasvatti eron jälleen kolmeen maaliin.

Joukkue juhli runkosarjan kakkossijaa. (Kuva: Esa Norvia)

Ylivoimapeli jatkui edelleen ja vielä kerran pallo kaivettiin Unkurin selän takaa. Ajassa 39.07 oli Olivia Haapasen vuoro naulata hattutemppu täyteen takatolpalta. Aika loppui, eikä lisämaaleja nähty.

YIlves siis korjasi täyden pistepotin ja jatkaa pudotuspeleihin hyvistä lähtökohdista. Kotietu on saavutettu ja joukkueen terveystilanne on hyvä. Pelikin kulkee ajoittain varsin mallikkaasti.

Toisen jakson energiapakkaus oli Emmi Orrberg

Pelaavaan kokoonpanoon on nyt tunkua. Toisella jaksolla Jenna Oksanen otti lupaavasti tauolta palattuaan tuntumaa pelitempoon. Eikä Oksanen ollut ainoa kentällä vieraillut työmyyrä. Kotikatsomon herätti taputuksiin myös nuoren Emmi Orrbergin ennakkoluuloton pirteys ja uhkan luominen taitavalla vastustajan haastamisella. Orrbergilta näyttää löytyvän nopeutta ja uskallusta, joita kentällä tarvitaan. Kypsyminen joukkuetaktiikkaan lienee jo pitkällä ja aika isompiin peliminuutteihin lähestyy.

Päävalmentaja Vesa Parviainen oli jälleen tyytyväinen malttiin kentällä.

– Jaksoimme hakea omat hetkemme, jolloin iskeä. Paljon emme haaskanneet paikkoja seinille. Hieman liian avoimena oli puolustuksemme kuitenkin tänään. Ei meille usein noin monta ole tehty. Saamme kaksi maalivahtia maajoukkueleirille, mikä kertoo toisaalta jotain vahvuuksistamme. Myös Senni on edelleen edustustehtävissä mukana. Leirin jälkeen alkavatkin puolivälierät Espoosta viimevuotiseen tapaan.

YIlveksen seuraava ottelu pelataan Espoon Opinmäen liikuntahallilla lauantaina 23. maaliskuuta. Kahdella voitolla etenee mitalipeleihin. Ratkaisupeli nähdään Ylöjärvellä.

ANTTI REPONEN

Katso maalikooste tästä!