Ylöjärven Muisti nostaa esiin tasavuosia täyttäviä ylöjärveläisilmiöitä

Digitaalinen kotiseutuarkisto Ylöjärven Muisti nostaa nyt esiin tänä vuonna pyöreitä vuosia täyttäviä ylöjärveläisiä ilmiöitä, organisaatioita ja yrityksiä.

Ylöjärven Muistin etusivun nostoissa tuodaan esiin se, että akateemikko Kirsi Kunnaksen syntymästä tulee tänä vuonna täyteen 100 vuotta. Kirsi Kunnas asui suuren osan elämästään Ylöjärven Takamaalla.

Lisäksi nostoissa mainitaan Ylöjärven Yrittäjät ry:n täyttävän 60 vuotta. Koko Ylöjärven Yrittäjien historiikki on tallennettu Ylöjärven Muistin arkistoon.

Kotiseutuarkisto muistuttaa myös Paikallislehti Ylöjärven Uutisten täyttävänä tänä vuonna 90 vuotta. Muisti esittelee ison määrän paikallislehdessä vuosien varrella julkaistuja vanhoja mainoksia.

Ylöjärven Muisti on digitaalinen kotiseutuarkisto, jonne tallennetaan Ylöjärven historiaa ja kulttuuria kuvaavaa aineistoa, kuten valokuvia, ääni- ja videotallenteita ja niihin liittyviä tarinoita. Hankkeen tavoitteena on paikallistuntemuksen lisääminen ja historiatiedon saavutettavuuden parantaminen. Arkistossa on peräti yli 11 000 kuvaa, videota, artikkelia tai haastattelua.

Ylöjärven Muisti -kotiseutuarkistoa pääset selaamaan tästä.