Toivottavasti uusi kilpailutus tuo ratkaisun – Väistötilat eivät voi olla pitkän ajan ratkaisu

Ville MäkinenKurun yhtenäiskoululle yritetään saada rakentajaa uudella kilpailutuksella. Rahaa ei ole nytkään käytettävissä budjetoitua enempää. Kurulaisten perheiden puolesta täytyy toivoa, että rakentaja löytyy viimeistään tällä kilpailutuskierroksella.

Uuden koulun alustava valmistumisaikataulu on jo siirtynyt ensi vuoden kesästä ensi vuoden marraskuuhun. Valitettavasti viivästykset voivat johtaa yhä enemmän rakennuskustannusten nousuun. Samalla paine lisärahoitukselle lisääntyy. Kaupungin on investoitava hankkeeseen lisää rahaa, jos kilpailutus ei vieläkään tuota toivottua tulosta.

Tilanteesta kärsivät etenkin uutta koulua odottavat lähes 250 oppilasta ja noin 35 opettajaa.  Kurulaiset ansaitsevat uuden koulun mahdollisimman pian, koska väistötilat eivät voi olla kovin pitkän ajan ratkaisu. Jatkuvat väliaikaisratkaisut voivat heikentää oppilaiden hyvinvointia, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti oppimistuloksiin.

On selvää, että oma koulurakennus luo yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta oppilaiden keskuudessa, jonka myötä kaikilla on paremmat edellytykset onnistumisiin.

Rakentamisessa on optio myös sosiaali- ja terveyspalveluiden sijoittamiseksi uuteen koulurakennukseen. Terveysasema- ja neuvolapalveluiden saaminen uudesta koulurakennuksesta kuulostaa itse asiassa todella hyvältä idealta. Tästä kurulaiset varmasti kiittäisivät.