Vaikeiden aikojen keskellä yritykset tarvitsisivat yhteisön tukea – edes pientä sellaista

Ville MäkinenUutiset vaikeasta taloustilanteesta Suomessa täyttävät eri mediat päivittäin. Kun julkinen talous on kuralla ja säästöjä on tehtävä, se heijastuu koko yhteiskuntaan – niin yrityksiin kuin kansalaisiinkin.

Tuoreen Suomen Yrittäjien yrittäjägallupin mukaan tilanne yrityksissä on heikoin muutamaan vuoteen. 17 prosenttia yrittäjägallupiin vastanneista pk-yrityksistä kertoo, että tilanne on melko tai erittäin huono. Tämä tarkoittaa, että ongelmia on jo 75 000 suomalaisessa yrityksessä. Lisäksi 22 prosenttia gallupiin vastanneista arvioi, että yrityksen taloudellinen tilanne heikkenee selvästi tai jonkin verran seuraavan vuoden aikana.

On varmaa, että vaikeuksia kohdanneita yrityksiä on myös Ylöjärvellä. On kaupungin ja asukkaiden etu, mitä paremmin paikallisilla yrityksillä menee. Menestys tuo elinvoimaa kaikille. On tietysti helppo kehottaa ostamaan paikallisia tuotteita ja käyttämään paikallisia palveluita. Kehotuksesta toteutukseen on vaikeampi siirtyä, jos omassakin kukkarossa on rahan tilalla liikaa ilmaa. Ajat ovat vaikeat kaikille.

Silti on jälleen kerran muistutettava yhteisön voimasta. Pienistä puroista kasvaa joki. Yhteisön yhteistyöllä ja tuella paikalliset yritykset voivat selviytyä vaikeista ajoista ja jotku jopa kukoistaa ongelmallisissakin olosuhteissa.