YIlves palasi voittokantaan Valkeakoskella – Mad Max kiusasi loppuun asti

YIlves oli odotetun vahva ja korjasi täyden pistepotin tuloksella 2–3 (1–2) Valkeakoskella Max Maxia vastaan.

Naisten Futsal-Liigan Pirkanmaan derby varmisti kotijoukkue Mad Maxin kovan kevätkunnon. Liigapaikan myötä napatut pelaajavahvistukset ovat alkaneet hitsautua joukkueeseen ja tulos näkyy kentällä.

Voitto oli sarjan kakkospaikkaa pitäville ylöjärveläisille tarpeen. Kolmospaikan RaiFu yllätti kukistamalla sarjakärjen jo toistamiseen tällä kaudella ja piti pisteen tuntuman YIlvekseen.

Heidi Linjamaa (22) avaa YIlveksen peliä. (Kuva: Emmi Orrberg)

Kierroksen muut ottelut päättyivät seuraavasti: Ilves FS–FC Sport 7–1, FTK–FC Halikko 3–1, RaiFu-HIFK 4–3, PU-62-GFT 2–1 jatkoajalla ja KaDy–EBK 3–1. Kun vain kaksi runkosarjakierrosta on jäljellä, eivät pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluparit ole vielä selvillä. Vahva oletus on, että Ilves FS ja KaDy kohtaavat, mutta muut parit ratkeavat ehkä vasta viimeisellä ottelukierroksella. Nähdäänkö piankin uusi Pirkanmaan derby on vielä täysin auki.

YIlves matkasi Valkeakoskelle totutulla kokoonpanollaan, eikä iskukyvystä ollut epäilystä. Maajoukkueen turnauksessa voittopelin pelannut Emiilia Syvänen sai nyt lepovuoron ja Helena Unkuri vastasi maalin vartioinnista. Kotijoukkue Mad Max sai kentälle myös parhaimmat pelaajansa ja maalia vartioikin Tytti Mikkola, jonka aktiiviseen rooliin oli syytä varautua.

YIlves aloitti vahvasti

YIlves otti pelin hallinnan heti alkuhetkistä alkaen ja Mikkola joutui pian torjuntatöihin. Kotijoukkue ei ensimmäisellä viisiminuuttisella päässyt hätyyttelemään Unkuria ja painopiste pelissä oli Maxien kenttäpuoliskolla.

Avausmaali syntyi ajassa 6.04, kun Elisa Ilottu pääsi syötönkatkoon omalla puolustusalueella. Läpiajoon karannut Ilottu vei YIlveksen johtoon survomalla lopulta lähitilanteesta pallon verkon perukoille.

YIlveksen vahva esitys jatkui, vaikka kotijoukkuekin alkoi hiljalleen onnistua prässipelissään. Mad Maxin puolustus rakoili kuitenkin edelleen kohtalokkaasti. Senni Virenin vahva esityö vapautti Rosa-Maria Sirenin läpiajoon, joka päättyi ajassa 8.06 YIlveksen toiseen maaliin. Siren harhautti Mikkolan ja sai viimeistellä tyhjiin taidokkaan suorituksen päätteeksi.

Molemmat joukkueen puolustivat erittäin tiiviisti. (Kuva: Emmi Orrberg)

Peli tasaantui Mad Maxin lisätessä prässipeliinsä huolellisuutta. Mikkolan aktiivinen osallistuminen pallon ylöstuontiin toi myös lisää tilanteita vierasmaalille. Unkuri joutui useammin antamaan näyttöjä nykyisestä huippuvireestään ja onnistui pitämään kotijoukkueen maalihanat tukossa.

Lopulta pallo kuitenkin löysi tiensä vierasmaalin takanurkkaan otettuaan ohjausta ja maskin puolustajasta.
Maali kirjattiin kympin tienoilta laukoneelle Janna Tuomiselle ajassa 16.16. Tämä maali jäi myös ensi jakson viimeiseksi, joten YIlves pääsi tauolle niukassa johdossa.

Toinen jakso oli tasainen

Toinen jakso toi peliin entistä enemmän maalitilanteita, joista katsomossa nautiskeltiin molempien joukkueiden leirissä. Viimeistelytaitoa punnittiin useissa tilanteissa, mutta pallo poltteli jaloissa. YIlveksen painostusvaihe jakson puoliväliä lähestyttäessä toi ottelulle onnekkaan ratkaisun. Kulmatilanteeseen sovittu kuvio oli hankala puolustaa ja johti vierasjoukkueen kolmanteen maaliin. Senni Virenin kova laukaus maalin edustalle kimposi puolustajan jalasta maaliin ajassa 28.58 ja kirjattiin omaksi maaliksi.

YIlves tyytyi maalin jälkeen varmistamaan puolustustaan ja pitikin kotijoukkueen maalitilanteet hallinnassa.
Puolustus hermoili sen verran, että Mad Max pääsi vuorostaan hieman onnekkaastikin rokottamaan harhasyötöstä.
Ajassa 32.35 nappasi Kiia Immonen keskialueen harhasyötön jtselleen ja toimitti pallon maaliin. Hän eteni ja laukoi puolustuksesta kimmahtaneen pallon maalin nurkkaan ohi eri suuntaan liikkeessä olleen Unkurin.

Kotijoukkue haki uutterasti tasoitusta ja usein hyödynsi Mikkolan nousua puoleen kenttään. YIlves hankaloitti näitä tilanteita onnistuneella prässillään saaden muutaman maukkaan vastaiskutilanteen palkaksi. Tulostaululle ei kuitenkaan enää ottelussa menty, sillä kolmeminuuttinen ylivoimapelivaihekin jäi maalittomaksi. YIlves siis nappasi tasaisen vahvan peliesityksen jälkeen täyden pistepotin mukaansa Ylöjärvelle.

Yleisöystävällisessä ottelussa isoon rooliin nousivat maalivahdit, joiden ansiosta maalilukemat pysyivät maltillisina. Puolustuspaketin tiiveyttä myös mitattiin tosipelejä kohti edettäessä. Huikeita maalitilanteita sisältäneessä ottelussa puolustuspelaaminen kokonaisuudessaan vei siis voiton maalintekijöiden viimeistelystä.

Päävalmentaja Vesa Parviainen totesi kireän kamppailun jo enteilevän tulevien pudotuspelien tempoa.

– Mukava oli ottaa täysi potti, kun RaiFukin nappasi kovan päänahan. Kyllä molemmilla oli saumat lisämaaleihin, mutta maalivahdit olivat myös liigan eliittiä. Tosi tasainen sarja näyttää tänä vuonna olevan, Parviainen kommentoi.

Kärkikolmikolla on sama määrä päästettyjä maaleja ja kärjen takana nelikolla maalitilastot lähes yhtä
Kovat. Tasaiset matsit kehittävät tietysti joukkueita parhaiten. YIlveksellä on vielä yksi vierasottelu Espoossa, ennen kuin se päättää runkosarjan kotikentällä.

Ensi sunnuntain vastustaja EBK on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, joka ehkä varmistuu edellisenä päivänä. YIlves joutuu joka tapauksessa hakemaan täyttä pistepottia pysyäkseen nykyisellä sijoituksellaan.
Runkosarjassa siis moni asia on vielä auki ja jännitystä riittää.

ANTTI REPONEN

Katso maalikooste ottelusta tästä!