Ylöjärveläiskuljettaja Aleksi Röyhkiö palasi menestyksekkäästi kilparadoille yllätyskalustolla

Menneiltä kausilta rallin SM-sarjasta tuttu ylöjärveläiskuljettaja Aleksi Röyhkiö palasi autourheilun kärkikahinoihin. Välivuoden jälkeen laji on kuitenkin vaihtunut.

Röyhkiö kaasuttelee tällä kaudella rallisprinttiä, jonka SM-sarjan avauskilpailu ajettiin sunnuntaina Laukaassa.

Aleksi Röyhkiö vaihtoi rallista rallisprinttiin. (Kuva: Mervi Autio)

Röyhkiö ajoi sunnuntaina molemmilla kierroksilla toiseksi nopeimmat ajat. Röyhkiön nopeampi kellotus oli ensimmäiseltä kierrokselta, joka oli reilut kolme sekuntia Tuukka Hallian ykkösaikaa hitaampi. Röyhkiö otti yleiskisan kakkossijan lisäksi myös luokan 7 kakkospisteet.

Röyhkiö piti kisataukoa viime vuonna ja keskittyi opintojensa suorittamiseen. Nyt kouluhommat on viety kunnialla maaliin ja mieluinen työpaikka on löytynyt Hallix Finland Oy:n myyntitiimistä.

– Alkutalven aikana syntyi ajatus palata kisatouhuihin, mutta aivan viime päiviin saakka rakennettiin sopivaa pakettia kasaan, Röyhkiö selvittää.

PR-Racingia edustavan kuljettajan lopullinen kalustovalinta varmistui vasta aivan kalkkiviivoilla ja ensitestit suoritettiin lauantaina, kisaa edeltävänä päivänä.

Kilpa-autoksi valikoitui Skoda-harrastaja Jarmo Aution Fabia S2000 -versio.

– Iso kiitos Jarmolle, joka lähti tukemaan meidän kisakautta. Menestystä toki lähden SM-sarjasta hakemaan, mutta pidetään kuitenkin jalat maassa. Kilpailutaukoa kertyi 1,5 vuotta, joten ajaminen saattaa olla vielä kauden alussa hieman takkuista, Röyhkiö arvelee.