YIlves taipui niukasti sarjakärjelle – Tappiosta huolimatta ylöjärveläiset antoivat viitteitä kovasta kevätkunnosta

Ylöjärven Ilveksen kevään kovin mittari runkosarjassa meni niukalla 2–0 (0–0) -tuloksella sarjan kärkijoukkue HIFK:lle. Naisten liigan kakkospaikkaa hallitseva Ylöjärven Ilves antoi vahvan näytön kevätkunnostaan, vaikka pisteet jäivätkin saamatta.

Pieni kiusanteko tulevalle mestarille kesti lähes toisen jakson puoliväliin asti. Huippupelin maalivahtina pelannut Helena Unkuri antoi upeat näytöt osaamisestaan ja liimasi muun muassa rangaistuspotkun hyppysiinsä.

Ottelulla ei sarjasijoitusten kannalta ollut ratkaisevaa panosta kummallekaan joukkueelle. HIFK kuitenkin varmisti voitollaan runkosarjan voiton jo nyt, vaikka vielä kolme ottelukierrosta on jäljellä. YIlves säilyy kakkospaikalla ilman romahdusta jäljellä olevissa otteluissaan.

Viikonloppuna muissa otteluissa Mad Max kasvatti lauantaina voittoputkensa jo viiteen 5–6-tuloksella FC Sportista. RaiFu otti 5–0-voiton EBK:sta ja PU-62 haki pisteet FTK:sta 0–3-tuloksella. Sunnuntaina FC Halikko löi GFT:n 0–4 ja huippuottelu KaDy–Ilves FS päättyi vasta voittolaukauksilla KaDyn voittoon 5–4.

YIlves lähti paras kokoonpano matkassaan vieraspelikiertueensa toiseen etappiin. Toisessa perättäisessä kärkiottelussa oli nyt kevään kovin tason mittari vastassa. Tason mittaus olikin ottelun olennaisin haaste, sillä sarjasijoitus molemmilla säilyisi omissa käsissä tuloksesta riippumatta. Maalia vartioimaan oli päävalmentaja Vesa Parviainen valinnut Helena Unkurin. Kotijoukkue HIFK:lta oli nimekkäästä rosterista pari poissaoloa, mutta tähtipelaajia riitti silti yli tarpeen.

YIlveksen puolustus oli kunnossa

Ensi jakso alkoi mukavan liikkuvan futsalin merkeissä. Kotijoukkueen vauhdikas pelitapa oli tiedossa ja alkuminuuttien jälkeen ote kallistuikin helsinkiläisille. Maalissa Unkuri alkoi ottaa isoa roolia ehtimällä aina pallon tielle hanakasti laukovien helsinkiläisten kiusaksi. YIlveksen hyökkäyspeli ei tahtonut päästä ohi ärhäkästi prässäävästä vastustajasta. Kotujoukkueen maalia vartioinut Siiri Aho sai olla rauhassa.

Ajassa 7,33 kotijoukkue sai rangaistuspotkun liian tiukan puolustuskontaktin seurauksena. Kuuden metrin rangaistuspotku johtaa yleensä maaliin, mutta tällä kerralla Unkuri nappasi pallon kiinni tolpan vierestä.
Peli jatkui jakson loppuun vierasjoukkueen tiukan prässin ja vielä tiukemman puolustusmuodon pitäessä tulostaulun nollilla. Vastakkain oli kaksi vähiten sarjassa maaleja päästänyttä joukkuetta. Kahden kärkijoukkueen kova kamppailu siis toi hyvin esiin molempien kyvyn pitää oma pää puhtaana.

Maajoukkuepelaajat ratkaisijoina

Toiselle jaksolle YIlves näytti nostavan prässiään ylemmäs ja haastojakin alkoi näkyä. Ottelu tasaantui ja Ahokin sai jo töitä. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aikaan 27.59. Sarjan pistepörssin ykkönen ja kakkonen löysivät toisensa, kun Hanna Halosen syöttö kulmalipun tuntumasta tavoitti Sandra Lindin. Maalialueella parhaassa maalintekosektorisa väijynyt Lind sijoitti pallon tarkasti yläriman alle. Maajoukkueessakin pelaava kaksikko oli vihdoin löytänyt aukon vierasjoukkueen puolustuksesta.

Maalin jälkeen kotijoukkue sai taas otteen pelistä ja loi tilanteita Unkurin vartioimalle maalille. Ensi jaksoa tasaisempi toinen jakso eteni kuitenkin maaleitta. Ajassa 17.55 aikalisän jälkeen YIlves otti lentävän maalivahdin peliin. Uhkaa ei kuitenkaan ylivoimapelissä saatu riittävästi syntymään. Maalipaikoille ei päästy.

HIFK sen sijaan iski jälleen samalla kaksikolla erikoistilanteesta. Pallo leijaili rajapotkutilanteessa yli puolustuksen ja Lind viimeisteli tyhjiin YIlveksen riskipelin kostauduttua ajassa 39.20. Enempää maaleja ei kärkijoukkueiden kohtaamisessa nähty, joten täysi pistepotti jäi kotijoukkueelle kahden maalin erolla.

Ottelu oli sarjan parhaiden välinen tiukka ja tarkka vääntö. HIFK näytti hyökkäysvoimansa, johon YIlveksen puolustaminen vastasi hyvin. Oman hyökkäyspelin kyky luoda maalipaikkoja ei YIlveksellä aivan riittänyt tässä ottelussa. Ehkä kevät vielä tarjoaa tilaisuuden muuttaa tilannetta pudotuspelien edetessä.

Päävalmentaja Vesa Parviainen totesi, että odotetunlainen mylly oli vastassa.

– Hyvin vaikeutimme vastustajan avauspeliä, mutta taitoa oli vastassa paljon. Unkuri otti uskomattomia koppeja ja näytti, miksi hän tähän peliin tuli valituksi. Saimme nyt oppia vaatimustasosta, mikäli vielä kohtaamme myöhemmin keväällä. Pian jatkamme taas vieraspelien merkeissä maajoukkuetauon jälkeen. Yhtään ei auta löysäillä, niin pienillä eroilla mennään, Parviainen kommentoi.

YIlveksen vieraspelit jatkuvat kahden viikon kuluttua Valkeakoskella. Viisi voittoa putkeen ottanut Mad Max on kovassa keväthurmoksessa ja haastaa ylöjärveläiset paineitta. Siis kannattaa suunnata lauantaina 24. helmikuuta kello 18 alkavaan paikallismatsiin Valkeakosken Apian Liikuntahallille.