Partiolaiset kokoontuvat lauantaina Metsäkylään kilpailemaan partiotaitojen talvimestaruuksista – ”Yhdessä tehden tulee hyvää”

Partiotaitojen talvimestaruuskilpailu järjestetään lauantaina Ylöjärvellä. Piirinmestaruuskilpailu kantaa nimeä Museokamaa ja kisassa kilpaillaankin nimen mukaisesti vanhahtavalla twistillä.
Partiotaitokisoissa mitataan monenlaisia partiotaitoja.
(Kuva: Markus Kuoppala / Hämeen Partiopiiri ry)

Vapaaehtoisvoimin toteuttavassa kilpailussa mestaruuksista kamppailee 174 osallistujaa ja toimitsijoita paikalla on noin 100. Kilpailun järjestelyistä vastaa partion paikallisjärjestöt Ylöjärven Otava yhdessä Ylöjärven Viittaveljien kanssa. Paikallisjärjestöjä järjestelyissä tukee Hämeen Partiopiirin.

– Kisapäivää odotetaan jo innolla, toki toivomme vielä edes vähän kelien lämpenevän lauantaiksi, kisajohtaja Tuuli Ovaska sanoo.

Kilpailuissa kehitetään yhteishenkeä

Partiotaitokilpailuissa kisataan aina joukkueena. Kilpailussa vaelletaan ennalta määrätty reitti, jonka varrelle on sijoitettu muun muassa kädentaitoja, retkeilytaitoja ja luovaa ajattelua mittaavia tehtäviä. Tehtävät vaativat joukkeelta yhteistyötaitoja sekä itsensä ja oman joukkueen johtamistaitoja.

Partiolaiset kulkevat kisan aikana melkein kymmenen kilometriä, jos sää sallii. (Kuva: Markus Kuoppala / Hämeen Partiopiiri ry)

– Museokamaa kisassa on kerätty rastitehtäviä edellisistä partiotaitokisoista 1980-luvulta asti ja päivitetty niitä tähän päivään, sekä tietysti keksitty muutamia uusia lisäksi. Kilpailijat kulkevat pisimmällään noin 10 kilometrin matkan, jonka lyhentämiseen on toki nyt varauduttu kovien pakkasten takia, Ovaska kertoo.

– Täällä Ylöjärvellä on lippukunnissa aina ollut hyvä porukka, joka on tottunut järjestämään partiotaitokilpailuja. Ja nyt saatiin mukaan lisää uusia tekijöitä, jolloin tätä kokemusta saadaan jaettua ja kasvatettua uusi kilpailujen järjestäjiä. Yhdessä tehden tulee hyvää, Ovaska päättää.