Tätä suosikkikukkaa suomalaiset ostavat kolmanneksi eniten maailmassa

Yksi kukka on ylitse muiden Suomessa ja sen kukan sesonki on nyt. Sitä viljellään Suomessa tälle kukkakaudelle noin 71 miljoonaa kappaletta.

Kyseessä on siis tulppaani, jonka sesonki on täydessä vauhdissa. Kauppapuutarhaliiton mukaan Suomessa ostetaan asukaslukuun suhteutettuna eniten tulppaaneja maailmassa ruotsalaisten ja hollantilaisten jälkeen.

Tulppaani on noussut suomalaisten suosikiksi pitkän aikaa sitten. (Kuva: Kauppapuutarhaliitto)

– Tulppaanisesonki on pitkä. Se alkaa jouluna ja päättyy pääsiäisen jälkeen. Viime vuonna määrä oli hieman isompi myöhäisen pääsiäisen vuoksi. Nyt aikainen pääsiäinen tiputtaa määrää hieman, mutta luku on silti todella iso. Suomalaiset rakastavat tulppaanejaan, Kauppapuutarhaliiton viestintäpäällikkö Minna Rantala iloitsee.

– Tulppaanin suosio on lisääntynyt hurjasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Siihen vaikuttaa muun muassa leikkokukkien suosion kasvaminen. Tulppaanin helppohoitoisuus, laaja saatavuus, edullinen hinta ja lukuisat väri- ja lajikevaihtoehdot kasvattavat suosiota myös, Rantala lisää.

Tulppaanilajikkeita on tänäkin vuonna valtava määrä, noin 450 erilaista. Jotain lajikkeita viljellään jopa miljoonia, joitain taas vain muutama sata.

– Ostopiikkejä tullaan näkemään ystävänpäivän ja naistenpäivän tienoilla, jolloin myydään paljon punaisia ja vaaleanpunaisia lajikkeita. Vaaleanpunaiset lajikkeet ovat viime vuonna olleet nousussa. Keltaista on alkuvuodesta vähemmän, sen myynti kasvaa kohti kolmatta ostopiikkiä, pääsiäistä, Rantala selvittää.