Kamppailu kesätyöpaikoista: Jokainen hakija ansaitsee vastauksen

Ville MäkinenAlkuvuosi on tutusti aikaa, kun kesätyöhaut käynnistyvät. Myös Ylöjärven Uutiset starttaa kesätoimittajahaun aivan lähipäivinä. Kilpailu paikoista on kovaa, mutta yleensä sinnikkäimmät ja tarmokkaimat kuitenkin palkitaan jollakin kesätyöpaikalla.

Yle kertoi tiistaina, miten monet vanhemmat kirjoittavat kesätyöhakemuksen nuorten puolesta. Virhe! On äärimmäisen tärkeää, että nuori tekee hakemuksensa itse, koska hänet ollaan kuitenkin rekrytoimassa. Hakemuksesta pitää saada aito kuva, kuka ja millainen hakija on. Sitä paitsi, viimeistään työhaastattelussa nämä asiat tulevat joka tapauksessa esiin.

Rekrytoijan vastuu on todella suuri. Ihan jokainen hakemuksen lähettänyt nuori ansaitsee vastauksen hakemukseensa. Hakijat ovat investoineet aikaa ja vaivaa hakuprosessiin. Vastauksen antaminen osoittaa kunnioitusta ja osoittaa hakijalle kuitenkin kiinnostuksen hänestä itsestään, vaikka hän ei tulisikaan valituksi.

Hakijalle kannattaa kirjoittaa myös edes pieni palaute hakemuksesta. Se auttaa nuorta kehittymään ja parantamaan hakemustaan jatkossa.
Lisäksi vastuullinen yritys saa huomaavaisesta kohtelustaan hakijaa kohtaan myönteistä mainetta. Siksi on yrityksenkin kannalta tärkeää, miten hakijoita kohtelee.

Pääasia on, että kesätyörekrytointi on hakijoille reilu ja tasa-arvoinen prosessi. Kohta tämä prosessi alkaa myös paikallislehdessä.