YIlves tykitti 11 maalia ja murskasi torniolaisvieraat

Naisten Futsal-Liigan kärkipään Ylöjärven Ilves vesitti torniolaisen FTK:n haaveet kauden avauspisteistä. Tylyt 11–3 (7–2) -lukemat tulostaululle iskenyt Yilves on neljän voiton putkessa ja suuntaa seuraavaksi matkaotteluihin.
YIlveksen kapteeni Sini Sutinen (vas.) ja Emmi Orrberg ovat saaneet pallon pois vieraiden Pieta Niemelältä. (Kuva: Esa Norvia)

Viikon tauon jälkeen ylöjärveläisillä on neljän ottelun vieraspelijakso edessään. Sen aluksi kohdataan kovimmat kaksi joukkuetta ja runkosarjan kakkospaikan kohtalosta taistellaan rajusti. HIFK kärkipaikalla on karannut, mutta YIlves ja RaiFu ovat vain pisteen erolla toisistaan ennen seuraavaksi pelattavaa keskinäistä kohtaamista.

Muissakaan viikonlopun otteluissa ei suuria yllätyksiä koettu: HIFK–EBK 9–1, GFT–KaDy 0–6, Ilves FS–FTK 8–1, RaiFu–PU-62 10–0 ja FC Halikko–PU-62 3–2. YIlveksellä on nyt aikaa keskittyä tärkeään kuuden pisteen otteluunsa. Tauon aikana on KaDylla hyvä mahdollisuus tehdä pieni kaula Ilves FS:ään ja vahvistaa kotietumahdollisuuttaan sarjanelosena.

Viikolla Ylöjärven Ilveksen joukkuetta kiusasi flunssapöpö ja se vaikutti myös pelaavaan kokoonpanoon. Avauskentässä pelasi uutena Elisa Ilottu ja pelikuntoon tervehtynyt Heidi Linjamaa oli sijoitettu paikalleen kakkoskentälliseen. Maalia vartioi Emiilia Syvänen.

Vierailla oli viikonlopun toinen ottelu. Pelaava kokoonpano oli hieman vajaa kahteen kentälliseen, mutta kovimmat pistenikkarit olivat mukana. Mielenkiintoisin nimi löytyi kuitenkin valmennuksesta, josta vastasi nyt Tiia Juntikka. Italian ammattilaissarjasta palannut omaa pelilupaansa odottava Juntikka on lajia seuraaville tuttu maajoukkueen vakionimi.

YIlveksen Heidi Linjamaa (vas.) taistelee FTK:n Noora Kurtin kanssa.  (Kuva: Esa Norvia)

Ottelun ensi jakso alkoi YIlveksen vahvalla hallinnalla. Vierasjoukkue haki nopeita vastaiskuja ja kärkkyi kotijoukkueen ylihyökkäämisen avaamaa väylää Syväsen maalille. Ottelun painopiste oli vierasmaalin tuntumassa ja maalitilanteita riitti. Vieraiden maalia vartioinut Juuli-Ilona Varis joutui ahkeroimaan työntäyteisen iltapuhteen.

Yleisöystävällisen maalikimaran aloitti kotijoukkue Mia Pajusen rajapotkutilanteesta laukomalla parketinnuolijaisella ajassa 2.35. Maali ohjautui puolustajan jalasta maaliin ja merkittiin omaksi maaliksi. Siiri Kurpan kova pommi keskialueelta sai verkon tötterölle maalin takanurkassa ajassa 3.37 nostaen tunnelmaa kotikatsomossa.

Muistutus FTK:n iskukyvystä saatiin ajassa 6.30, kun Jessika Mäkipörhölä yllätti Syväsen tuikkaamalla pallon verkkoon.
Pian mentiin kovaa kuittaamaan kavennus. Heidi Linjamaa veivasi keskialueella vastustajat solmuun ja laukoi kaaren ulkopuolelta pallon verkon perukoille ajassa 7.11. Adrenaalin tuoksuinen suoritus lisäsi kotijohtoa, kun Esra Erden porhalsi keskeltä vastustamattomasti läpi ja antoi kärkkärin viuhua. Ajassa 12.47 viuhahti pallo nätisti tolpan juureen.

Seuraava onnistuja Rosa-Maria Siren iski kahdesti taitomaalin päästyään vauhtiin. Varis tuli harhautettua ensin ajassa 13.32 ja toistamiseen ajassa 17.37. Kelpaa katsoa, kuinka pallo tottelee kauniisti maalintekijää lähitilanteessa. Suorituksia ehkä jäätiin ihastelemaan, sillä torniolaiset pääsivät kaventamaan jo samalla minuutilla ajassa 17.57 Emma Frantin maalilla takanurkkaan.

Jenni Häkli löysi myös keinot ohittaa Varis. Pitsi pöllysi kolmen maalin merkiksi, kun suora hattutemppu lisäsi jo ennestään komeaa kotijoukkueen maalisaraketta. Ensin ajassa 19.27 kaukolaukaus upposi maaliin pallorallin päätteeksi. Toinen maali syntyi kuuden metrin rangaistuslaukauksella ajassa 20.50. Kolmanteen maaliin Häkli sai nätin kantapääsyötön Elisa Ilotulta ja pommitti pallon kaaren ulkopuolelta yläpesään ajassa 29.51.

Pallo on jälleen verkossa. (Kuva: Esa Norvia)

FTK yritti hakea kaunistusta lukemiin tulostaululla ja turvautui lentävään maalivahtiin jo hyvissä ajoin. Ajassa 30.48 syntyi tulosta pallon löytäessä neljän tolppakosketuksen kautta tiensä Syväsen taakse rajapotkun jälkitilanteessa. Ylivoimapelin hyöty jäi kuitenkin lopulta YIlvekselle. Ensin Laukoi Erden omalta kenttäpuoliskolta tarkasti tyhjiin ajassa 35.39. Sitten oli maalivahti Syväsen vuoro lyödä sinetti ottelulle torjunnan jälkeisellä kaaripallolla tyhjiin ajassa 38.23.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty. Maalihanat vuolaasti huuhdellut YIlves jatkoi näin voittojen tiellä kohti huikeasti kovenevia haasteita. Päävalmentaja Vesa Parviainen otti voittopisteet tyytyväisenä vastaan.

– Se oli tavoitteemme. Saimme onneksi maalijyvän esiin jo aikaisessa vaiheessa. Apina putosi harteilta ja muutama pitkä pallorallikin saatiin aikaiseksi. Onnistumisten myötä on hyvä alkaa keskittyminen runkosarjan herkkupaloihin. Sarjasijoituksista ei vielä kannata isommin hermoilla. Vasta pudotuspeleissä on löydyttävä oma huippukunto, Parviainen kommentoi.

YIlveksen vieraspelikiertue alkaa Raisiosta sunnuntaina 4. helmikuuta nälkäistä haastajaa RaiFua vastaan. RaiFulle ei YIlves ole vielä hävinnyt koskaan, mutta kehitys on heillä kulkenut koko ajan parempaa kohti. Raision jälkeen on viikkoa myöhemmin suuntana Helsinki ja kärkijoukkue HIFK.

ANTTI REPONEN

Katso maalikooste ottelusta!