Taistelijan talo – palveluyhdistyksen uudessa julkaisussa on historiaa ja nykyisyyttä Pohjois-Kurusta

60-sivuinen Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2023 -julkaisu sisältää paljon kuva-aineistoa yhdistyksen viime vuoden tapahtumista, kuten potkukelkkojen kokoontumisajoista, Avoimet kylät -päivästä sekä Marleena Turunen-Järvelän ohjaamasta Lasten iloinen pitkäperjantai -kerhosta. Lisäksi julkaisussa on kuvallinen juttu hyvinvointipäällikkö Suvi Saarisen porinatuokiosta JussiMatissa.

Uutena kirjoittajana mukana on Hannele Rämä-Hankala, joka on edesmenneen Hanna Hankala tytär. Hän kertoo muun muassa Anna Pohjasmäestä Luoteen kylästä ja sukujuurista Torkolta Riuttasilta.

Uusi julkaisu kertoo Taistelijan talo -palveluyhdistyksen ja Pohjois-Kurun viime vuodesta ja muistakin asioista.

Riuttasen kylätoimikunnan tapahtumista kirjoittaa puolestaan Tiia Palander. Ritva Kettuselta on puolestaan jälleen Lassilan Kiviperän tarinoita valokuvineen. Maire Konttinen taas kertoo Leidit Helvetissä -jutussa yhdistyksen luontoretkestä Helvetinjärven kansallispuistoon. Marjatta Sormunen-Mettälä kertoo puolestaan, kuinka hyvää terapiaa kirjoittaminen voi olla.

Julkaisussa on lisäksi muistokirjoitukset kuvineen kyläyhdistyksen edesmenneistä aktiiveista Liisa Kiviojasta ja Martti Anttilasta.

Lehdestä voi katsoa myös kuvia ja lukea kirjoituksen reisusta Amerikkaan, josta tuliaisina saatiin noin satavuotta sitten Itä-Aureesta lähteneita kirjeitä Atlantin taaksen muuttaneille.

Kuvia julkaisuun lahjoittivat kirjoittajien lisäksi Elina Riitijoki, Samu Joutsi, Helena Riitijoki, Juha-Matti Palmi, Susanna Palmi ja Sakari Niemelä. Kansikuvassa on lampaita Koveron tilalla Seitsemisen kansallispuistossa Helena Riitijoen kuvaamana.

Julkaisun saa Taistelijan talo – palveluyhdistykseltä sähköpostiosoitteesta taistelijantalo@gmail.com tai puhelimitse numerosta 050 365 7230.