Tokmanni tuplaa tilansa Elovainiolla – Tulossa myös nuorille suunnattu lifestylebrändi

Suuret muutostyöt ovat parhaillaan käynnissä Ylöjärven Tokmannilla, kun siihen integroidaan Villen Kaupalle kuuluneet tilat. Palvelutiskin säilyminen on askarruttanut asiakkaita.
Ylöjärven Tokmannin työntekijät Päivi Virtanen (vas.), Sanni Maijala ja Essi Salmi mallittivat tiistaina hyllyjä elintarvikeosastolla. (Kuva: Sanna Hillberg)

Remontin myötä Tokmanni tuplaa myyntineliönsä 5 000 neliömetriin. Entiseen Villen Kauppaan sijoitetaan elintarvikeosastot ja Tokmannin nykyisiin toimitiloihin käyttötavaraosastot. Kiinteistön päädyn lounasravintola Aitoleipä pysyy tutussa paikassaan ja kaikki muut tilat tulevat Tokmannin käyttöön.

Tokmannin nykyinen sisäänkäynti suljetaan ja myymälän sisäänkäynti tulee entisen Villen Kaupan ovista.

– Uudistuksen valmistuttua Tokmannista tulee myös täyden valikoiman ruokakauppa, jonka valikoimiin kuuluvat muun muassa tuoretuotteet palvelutiskeineen. Asiakkaiden asioimisesta tulee myös aiempaa merkittävästi helpompaa ja nopeampaa, koska jatkossa kaikki tuotteet voi ostaa ja maksaa yhden ostoskierroksen jälkeen, eikä tuotteita tarvitse maksaa kahdella eri kassalla, kuten aiemmin, kertoo Tokmannin kauppapaikka- ja konseptijohtaja Harri Koponen sähköpostitse.

– Palvelemme koko uudistuksen ajan asiakkaita mahdollisimman hyvin ja pahoittelemme ajoittaista vaivaa, mitä asiakkaille voi aiheutua tuotteiden siirrosta, hän toteaa.

Mitä Tokmanni odottaa Ylöjärven Tokmannin laajennuksen tuovan liiketoimintaansa?
– Uskomme asiakkaiden arvostavan laajentuneita, mutta edullisia Tokmannin valikoimia sekä aiempaa helpompaa ja nopeampaa asiointia uudistuneessa Tokmannissa. Uskomme asiakasmäärän kasvavan parantuvan tarjonnan myötä.

Avajaiset maaliskuussa

Uudistuneen Tokmannin avajaisia vietetään maaliskuussa.

– Tuore-elintarvikeosasto otetaan käyttöön tämän viikon torstaina. Täyttä valikoimaa ei pystytä vielä tässä vaiheessa tarjoamaan, aluepäällikkö Markus Lähteenmäki kertoo.

Palvelutiski otetaan käyttöön tulevina viikkoina. Lähteenmäki lupaa palvelutiskin säilyvän hyvin samanlaisena, mihin asiakkaat ovat tottuneet.

– Se tulee olemaan todella kattava ja laaja valikoima. Meillä on sopimukset tehtynä käsitykseni mukaan kaikkien Ville Kaupan toimittajien kanssa, hän kertoo.

Ylöjärven Tokmannin myymäläpäällikkö Anne Toivio ja Tokmannin aluepäällikkö Markus Lähteenmäki kertovat saaneensa paljon kyselyjä siitä säilyykö palvelutiski laajennuksen myötä. Kyllä, se säilyy, he vahvistavat. (Kuva: Sanna Hillberg)

Lähteenmäen mukaan Villen Kaupan yksitoista työntekijää siirtyy vanhoina työntekijöinä Tokmannin palvelukseen. Kaikkiaan työntekijöitä laajennetussa Tokmannissa tulee olemaan noin 30.

Myymäläpäällikkö Anne Toivio kertoo, että remontti on sujunut työntekijöiden näkökulmasta järjestelmällisesti ja hallitusti.

–Työntekijät ovat innostuneita puolin ja toisin, sekä siirtyvät että meidän omat, hän sanoo.

– Olemme käyttäneet alkuvuonna tosi paljon aikaa perehdytykseen. Villen Kaupan henkilökunnalle tulee paljon uutta, mutta myös meidän vanhalle henkilökunnalle, Lähteenmäki toteaa.

Tokmannin laajennus luonnollisesti askarruttaa asiakkaita.

– Asiakkaat ovat kysyneet, että koska avataan laajalla valikoimalla ja säilyykö lihatiski ja säilyykö Ville siinä, Toivio kertoo.
Kyllä, Ville säilyy!

– Myös Otto-automaatti säilyy, Lähteenmäki vahvistaa.

Luvassa myös uutta

Uudistettuun Tokmanniin kuljetaan entisen Villen Kaupan ovista. Nykyinen sisäänkäynti suljetaan. (Kuva: Sanna Hillberg)

Koska Tokmannin käyttötavarapuoli saa enemmän tilaa käyttöönsä, luvassa on tähänastista kattavampi valikoima muun muassa vapaa-aika-, työkalu-, pukeutumis- ja puutarhaosastoilla. Lähteenmäki paljastaa, että Tokmanni tuo Ylöjärvelle myös nuorille naisille suunnatun Miny-brändin.

Lähteenmäen päätä ei kylmää, vaikka samaan aikaan kaupan sektorilla on Ylöjärvellä menossa isoja uudistuksia niin Prisman rakentamisen ja Citymarketin laajenemisen myötä sekä Hurrikaanin muuttuessa Puuiloksi.

– Uskon, että tulemme pärjäämään hyvin meidän hintatasollamme. Asiakaspalvelu on aivan varmasti meidän vahvuus ja se, että meillä on paljon lähituottajia tuore-elintarvikkeissa. Tulemme pärjäämään aivan varmasti kilpailussa mukana.