50 vuotta sitten: Koko kylä joululahja

Koko kylän talkoohenkeä painotettiin joululahjan ylläpitoon.

Metsäkylän kaukalo

Perjantaina 21.12. -73 syttyivät valot ensi kerran Metsäkylän kaukalossa. Juosten, juuri koulujen joulujuhlista tulleet, riensivät kokeilemaan jäätä. Tuntui kuin olisi ollut pieni pelko, että kaikki tuo ihanuus – jää ja valot – häviäisi, jos ei pian sinne päästä.

Oli siinä joululahjaa koko kylälle.

Vihdoinkin alkaa Metsäkyläkin saada kauan toivomiaan ja pyytelemiään viihtyvyyttä lisääviä asioita. Aikuiset ovat jo huomanneet, että mitään ei saada ilman yhteishenkeä, yhteistä yritystä ja talkoitakin on tehtävä.

Toivottavasti nuoretkin alkavat tämän oivaltaa. Tekeekin tässä yhteydessä vähän mieli tukistaa nuoria kiekkopoikia. Ei voi odottaa, että kunnan puolesta tultaisiin pyhisin kaukalo lumesta puhdistamaan. Eikö sovitakkin pojat kahdesta asiasta. 1 kaukalo ei ole ainoastaan kiekkoilua varten, 2 joukolla hoidetaan kaukaloa.
V. V.

Ylöjärven Sanomat 10.1.1974

Liikennetietouden opintopiiri Ylöjärven työväenopistossa on suurin opiston piireistä, osanottajia on ollut eri iltoina 25 – 30 henkeä. Antoisat illat jatkuvat tiistaisin klo 18.30. Omien asiantuntijain lisäksi on tiedossa ulkopuolisia alustajia. Niinpä mm. tiistaina 15. 1. on alustamassa lääninkatsastusmies Unto Tamminen. Hän selvittelee autojen valoja, rengastusta, ja yleensä teknisiä laitteita. Ennen ehtimätönkin voi vielä mennä mukaan piirin toimintaan.

Ylöjärven Sanomat 10.1.1974