Vuosi 2024 tuo tullessaan paljon näkyviä kaupunkikehityshankkeita

Ville MäkinenVuosi 2023 alkaa olla takana ja on aika suunnata katseet ensi vuoteen. Ylöjärvellä toteutetaan tai käynnistetään ensi vuonna monta hanketta, jotka suorasti tai epäsuorasti vaikuttavat käytännössä jokaisen ylöjärveläisen arkeen. Tai ainakin jokainen huomaa, mitä kaupungissa tehdään.

Kaavoitushankkeita on menossa paljon. Niistä merkittävimpiä lienevät Teivon ja Leijapuiston alueiden sekä Aronrannan asemakaavat sekä Asuntila-Siivikkalan osayleiskaava. Myös Siltatien viidennen vaiheen asemakaava ja Metsäkylän asemakaavan laajennus näkyvät. Haja-asutusalueilta mainottakoon Karhen kylä- ja rantaosayleiskaava, Viljakkalan keskustan osayleiskaava ja Kurun keskustan ja rantatonttien asemakaava.

Liikenneväylähankkeista näkyvimpiä ovat Vaasantien ja Pallotien valoliittymä, Oksasentie ja Leijatien kiertoliittymä, Kuruntien ja Asuntilantien kiertoliittymä sekä Vanhan Haaviston katujen peruskorjaus. Myös Vuorentaustassa rakennetaan paljon liikenneväyliä.
Rakentamisessa näkyvät tietenkin Prisman lisäksi Siltatien koulun eteneminen, Vuorentaustan yläkoulun laajennus, Kurun yhtenäiskoulun uudisrakennus sekä Viljakkalan Yhtenäiskoulun lisärakennus.

Tavalliselle ylöjärveläiselle mielenkiintoisimpia ovat usein yleisten alueiden hankkeet. Näiltä osin ensi vuodeksi on varattu määrärahoja muun muassa Siltatienkoulun kenttiin, Työlänojan leikki- ja liikuntapuistoon sekä Lähdevainion, Vihattulantien sekä Kurun leikkikenttien peruskorjauksiin. Lisäksi investoidaan esimerkiksi Suojastenlahden ja ranta-alueiden kunnostukseen sekä Harjun reitin valojen korjaukseen.

Ylöjärvi siis rakentuu ja kehittyy ensi vuonna merkittävästi. Tämäkin toivottavasti osaltaan lisää kaupungin vetovoimaa ja viihtyvyyttä.