Joulun pääkirjoitus: Pieniä hyviä tekoja

Ville MäkinenJoulu lähestyy. Se ei kuitenkaan pyyhi pois tosiasiaa, että maailma on sekasortoisessa tilassa. Sotaa käydään Ukrainassa ja Länsirannalla. Lisäksi muun muassa Afrikka ja Aasia ovat täynnä kriisipesäkkeitä. Polarisaatiokin saa valitettavasti yhä enemmän otetta monissa maissa. Samaan aikaan Suomessa eletään korkean inflaation aikaa ja kustannusten nousu tuntuu pahalta monessa kotitaloudessa. Kun uutiset pursuavat ikäviä asioita, saattavat myönteiset ajatukset karata mielestä. Siksi on välillä hyvä muistuttaa itseään, miten moni asia onkaan hyvin. Kaikesta huolimatta Ylöjärvellä on hyvä elää.

Ylöjärveläisistä on vuosien saatossa muodostunut vahva ja varsin lämminhenkinenkin yhteisö. Tämä kaikki huokuu muun muassa niissä tapahtumissa, joissa paikallislehtikin on mukana. Ylöjärvellä ihmiset haluavat osallistua. Kanssaihmisten toisilleen antama voima ja vuorovaikutus kantavat vaikeinakin hetkinä.

Jouluna yhteisöllisyys ja lähimmäisten tärkeys korostuu, koska jotkut tarvitsevat joulunakin apua enemmän kuin toiset. Pienillä teoilla voimme auttaa ja tarjota valon kajastusta kohti parempaa tulevaisuutta niillekin, joilla asiat ovat nyt kurjasti.

Haluankin rohkaista jokaista tekemään pienen auttavan teon joulukuun aikana. Kun pieniä avuntekoja on paljon, niistä muodostuu yksi merkittävä teko, jonka myötä koko yhteisö voi paremmin.

Ylöjärven Uutiset täyttää ensi vuonna 90 vuotta. Juhlavuosi tulee näkymään monella tapaa niin lehdessä, verkossa kuin myös tapahtumissa. Mutta nyt ennen juhlavuoden vilskettä paikallislehden väki toivottaa ihan jokaiselle rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!