Esteettömyyspalkinnon sai hevosalan ammattilainen, jonka tallilla kaikki ovat tasavertaisia: ”Yhdenvertaisuus on todella lähelläni sydäntäni”

Suskin Talli sai torstaina Ylöjärven kaupungin vammaisneuvoston myöntämän esteettömyyspalkinnon. Palkinto myönnetään vuosittain paikalliselle toimijalle, joka on toiminnallaan edistänyt esteettömyyttä, saavutettavuutta ja erityisryhmien tasa-arvoista kohtelua.
Susanna Mäkipään tallilla kaikki ihmiset ovat tasavertaisia ja tämän hän tuo esiin myös opetustilanteissa.  (Kuva: Tiina Helminen)

Ylöjärven kaupunki kertoo tiedotteessaan palkinnon perusteluiksi, että tallin omistaja, ratsastusterapeutti Susanna Mäkipää pyrkii edistämään kaikin tavoin erityisihmisten ja -ryhmien yhdenvertaisuutta yrityksensä toiminnassa. Hänen ratsastustallillaan kaikki ihmiset ovat tasavertaisia ja tämän hän tuo esiin myös opetustilanteissa.

– Yhdenvertaisuus on todella lähelläni sydäntäni ja koko talli on tämän toiminnan takana. Hevonen on hyvin terapeuttinen eläin, joka tuo rauhan niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin, täydellistä turpaterapiaa siis, kertoo palkitt Susanna Mäkipää, joka on tehnyt pitkään töitä paitsi hevosten myös lasten ja nuorten parissa luokanopettajana.

Esteettömyyspalkinnon lisäksi vammaisneuvosto myönsi kaksi kunniamainintaa, jotka saivat Sale Kuru ja Ylöjärven pääkirjasto Leija. Perustelut ovat seuraavat:

Sale Kurulle kunniamaininta tuli hyvistä tiloista, sillä myymälässä on tunnistimella aukeava ovi ja suuri eteinen. Myös myymälän käytävät ovat leveät, joten asiointi on helppoa. Lisäksi myymälän myyjiä kehutaan aina avuliaiksi.

Leija-kirjastolle sai niin ikään kehuja esteettömyydestään. Lisäksi kirjasto on helppokulkuinen, valoisa ja avara ja sen henkilöstö on erittäin ystävällistä ja auttavaista. Kirjasto päivittää kokoelmiaan ja palvelujaan ajan hermolla ottaen huomioon kaikki asiakasryhmät. Lisämainintana mainitaan  liikuntavälineet ja soittimet. Esteettömyys on huomioitu laadukkaasti, nykyaikaisesti ja luonnollisesti.

Vammaisneuvosto pyysi kaupunkilaisilta elo-syyskuussa ehdotuksia esteettömyyspalkinnon saajaksi. Palkintoa saattoi esittää henkilölle, yritykselle, yhteisölle, toiminnalle tai kohteelle.

Vammaisneuvosto haluaa nostaa palkinnolla esiin toimintaa, joka edistää esteettömyyttä, saavutettavuutta ja erityisryhmien tasa-arvoista kohtelua. Vuonna 2022 palkinto myönnettiin Villen Kaupalle, vuonna 2021  esteettömyysasiantuntija Heikki Konttiselle ja vuonna 2020 Ylöjärven Keilahallille.