Alavireinen YIlves taipui jyväskyläläisille – Emmi Rauhala kuritti entistä joukkuettaan

YIlves joutui sunnuntaina antautumaan jyväskyläläiselle Kampuksen Dynamolle tuloksella 2–3 (1–1) tasaisen kamppailun jälkeen. Toinen peräkkäinen tappio keskikastin joukkueelle tiivisti naisten Futsal-Liigan kärkikuusikon tilannetta.

Kärkipaikkaa pitävä HIFK on kuitenkin jo selkeällä karkumatkalla edelleen ilman tappioita. Kärjen takana onkin sitten tasainen viisikko vain pienin eroin. YIlves on vielä kakkospaikalla huolimatta notkahduksesta viimeisissä otteluissa. Naisten Futsal-Liigan keväälle jää kutkuttava kilpailutilanne kotiedun saamiseksi pudotuspeleihin.

Mia Pajunen (oik.) ja Emmi Rauhala taistelevat pallosta. (Kuva: Esa Norvia)

Myös viimeisistä pudotuspelipaikoista näyttää tulevan yhtä tiukka taisto. Sarjanousijat Valkeakosken MadMax ja Mikkelin PU-62 ovat molemmat hyvissä asemissa. Valkeakoskelaiset viikonlopun jälkeen pisteen turvin viivan yläpuolella.

YIlves sai jälleen hyvän kokoonpanon liikkeelle, vaikkakin kentällisen verran runkopelaajia olikin sivussa ottelusta. Torjuntavuoro oli Emiilia Syväsellä. Vierasjoukkue oli myös kovalla kokoonpanolla matkassa. Lisäksi miesten liigaparketeilla meritoitunut päävalmentaja Jukka Kytölä toi taktista osaamista omilleen.

Ottelun alku oli tunnustelevaa, eikä kumpikaan joukkueista lähtenyt edellispelin kaltaiseen huippuaggressiiviseen prässipeliin. Puolustus sen sijaan oli molemmilla totutun tiivis ja sen ehdoilla tehtiin hyökkäykset. Pelin tempo oli kuitenkin viihdyttävän kovalla tasolla. Maalitilanteita syntyi harvakseen.

Ensimmäinen jakso vauhdikas ja tasainen

YIlves juhlii Senni Virenin laukomaa avausmaalia. (Kuva: Esa Norvia)

Avausmaali merkittiin ajassa 3.18 Senni Virenille, jonka keskiviivalta laukoma yllätyskärkkäri upposi maalin takanurkkaan. Kauan ei kuittia tarvinnut odottaa, sillä Emmi Rauhala kuritti entistä joukkuettaan laukomalla pian rajapotkutarjoilun keskisektorista verkon perukoille. Ajassa 4.12 syntynyt maali lauottiin puolustuksen maskista aivan maalin takanurkkaan.

Ottelun tempo pysyi maalin jälkeen hyvänä ja maalipaikat menivät melko tasan joukkueiden välillä. Tulostaululle ei kuitenkaan ensimmäisellä jaksolla enää menty. mTauolle siis päästiin tasatilanteessa.

Vierasjoukkue hallitsi ottelun loppuvaiheet

Toisella jaksolla vierasjoukkue nosti hiljalleen prässilinjaansa ja aiheutti YIlveksen pelinrakentelulle hankaluuksia. Ajassa 27.15 syntyi jakson ensimmäinen maali, jonka sai nimiinsä vieraiden Iina Markkanen.
Vapaapotku noin 11 metristä kimposi Syväsen torjunnasta korkeuksiin. Alas putoava pallo löysi pudotessaan tiensä kummallisesti Syväsen selän taakse ja maaliin. Näytti, että torjuntaa häirittiin ratkaisevasti.

Vierasjoukkue tuntui ottavan pelin hallinnan ja hyydytti kotijoukkueen pallollista peliä. KaDy kasvatti johtoaan ajassa 33.46 Heidi Malkin todella komealla laukauksella takatolpan juureen. Taidokas pystysyöttö annettiin keskisektoriin ja Tuulennopea Malkki voitti pallon tavoittelun Syväsen tullessa vastaan ulos maalialueelta.

Riia Seppälä yrittää pysäyttää Emmi Rauhalaa (24). (Kuva: Esa Norvia)

YIlves haki vimmatusti kavennusta tasakentällisin, mutta ajassa 36.28 otetun aikalisän jälkeen käynnistettiin lopulta ylivoimapeli. Pallon kierrätys saatiin viesasmaalin edustalle ajassa 37.00, jolloin Rosa-Maria Siren pääsi survomaan kavennusmaalin.

Peliä jatkettiin maalin jälkeenkin lentävällä maalivahdilla, koska YIlves oli vielä tappioaemassa. Pallo poltteli kuitenkin ylivoimapelaajien jaloissa, eikä laukaisutilanteita saatu sopiville paikoille. Loppusummeri päätti pelin ja taululle jäivät Kampuksen Dynamon niukat voittolukemat.

Kauden edetessä kovimmat joukkueet ovat lisänneet prässipelinsä intensiteettiä ja pelin nopeuskin on kiihtynyt.
YIlveksen peli ei kotisalissa tuntunut aukeavan, mikä varmaan on valmennuksen pohdinnassa tulevia taktiikoita valittaessa.

Päävalmentaja Vesa Parviainen harmitteli pelin jälkeen niukkaa tappiota.

– Peli oli tosi tasainen ja meillä oli kyllä paikat parempaan. Nyt ei pomppinut meille ja taas nähtiin, kuinka pienet erot ovat. Vielä käydään Mikkelissä ennen joulutaukoa. Yritetään siellä kääntää suunta voitokkaaksi, vaikka kovin ovat siellä parantaneet peliään syksyn mittaan, Parviainen kommentoi.

Seuraava YIlveksen ottelu pelataan vieraskentällä ensi lauantaina 16. joulukuuta. Vastassa on Porrassalmen Urheilijat-62, joka on keikkunut pudotuspeliviivan yläpuolella, vaikka nyt MadMax kirikin ohitse. Edellinen kohtaaminen Ylöjärvellä ei saa tuudittaa samankaltaiseen rökäletulokseen tällä kerralla. Tappioputki olisi kuitenkin syytä saada Mikkelissä poikki ja ennakkosuosikin viitta kantaa kunnialla.

ANTTI REPONEN

Katso ottelun maalikooste!

Otteluisäntänä toimineen Ylöjärven Uutisten päätoimittaja Ville Mäkinen palkitsi parhaat pelaajat. Tässä palkinnon saa KaDyn Heidi Malkki. (Kuva: Esa Norvia)