Nelli, 11, skippasi perjantaina koulun ja teki luovan työpäivän Ylöjärven Uutisissa: ”Kivaa vaihtelua kouluun”

Vitosluokkalainen Nelli Saarenpää tutustui Ylöjärven Uutisten arkeen jo toistamiseen, kun hän vietti toimituksessa isänsä mukana kokonaisen työpäivän valtakunnallisen Lapset mukaan töihin -päivän puitteissa.
Hämeenkyröläinen Nelli Saarenpää harrastaa kuvaamataitoa. Hänen työpäivänsä kului Ylöjärven Uutisissa luovan työn parissa, kun hän pääsi tekemään jouluista kuvitusta lehteen.

Yksi hämeenkyröläisen Nelli Saarenpään työpäivän työtehtävistä oli antaa hänen elämänsä ensimmäinen lehtihaastattelu, jossa aiheiksi valikoituivat työpäivä, harrastukset ja joulu. Tässä se tulee:

Moi Nelli, et ole suinkaan ensimmäistä kertaa toimituksessamme hommissa. Mitä olet päässyt tekemään työpäivänäsi tämän teemapäivän puitteissa?

– Viimeksi olin täällä kaksi vuotta sitten, kun olin kolmosluokalla. Silloin tein enimmäkseen omia koulutehtäviäni enkä varsinaisesti töitä. Olen ollut myös äitini töissä viime vuonna. Hän on siistijänä hoivakodissa. Silloin esimerkiksi maalasin ikkunaan ikkunaväreillä ja myös siivoilin.

– Tänään täällä toimituksessa olen piirtänyt kuvia, joita tulee lehteen. Piirsin ainakin joulukuusen, joulutontun ja joulutikkarin. Ja sitten on tietysti tämä haastattelu, ja olen muutenkin seuraillut työntekoa täällä. Pääsin myös ABC:lle syömään.

Kuulimmekin huhua, että taidat olla lahjakas piirtäjä. Mitä harrastat?

– Harrastan kuvista Petäjä-opistossa. Käyn siellä joka maanantai. Välillä maalataan, sitten tehdään savitöitä ja massasta. Eniten tykkään maalata akryyliväreillä. Mulla on kotona suteja, maalauspohjia ja akryylivärejä.

Nelli Saarenpään perjantaina tekemä piirustus joulutontusta.

Oletko toivonut jotakin tähän liittyvää joulupukilta?

– Taisin toivoa joululahjaksi maaleja. Sitten toivon muovisia kasviköynnöksiä. Mulla on semmoiset metalliset sängynreunat, niin niihin tulisi kasveja. Ja myös hiusklipsejä toivoin.

Mitä suunnitelmia sinulla on joululomalle?

– Me ollaan joulu kotona. Puuro syödään aamulla, sitten avataan lahjat ja syödään ruoka ja mennään saunaan. Joulupäivänä mennään mummulle ja vaarille, ja tapaninpäivänä toiselle mummille Tampereelle.

– Joululomalla ei ole oikein suunnitelmia, muuta kun että menen mummille Tampereelle yökylään. Aika paljon olen varmaan kavereitten kanssa.

Mitä sinulla jäi käteen tästä työpäivästä, voittaako se koulun?

– On kivaa vaihtelua kouluun, tää on kiinnostavaa työtä. Oon vähän kattonut vierestä, kun iskä tekee ja suunnittelee tietokoneella lehteä. Hirveen moni muu koulusta ei mennyt tänään vanhempien työpaikalle. Paras kaverini meni äitinsä työpaikalle vanhainkotiin.

– Oli kiva, että sain nyt lehteen oman haastattelun, kun mielestäni mua ei ole aikaisemmin haastateltu.

Nelli Saarenpään piirtämä joulutikkari.