Kolme ylöjärveläistapahtumaa mukana valtakunnallisessa Avoimet Joulukylät -tapahtumassa

Toista kertaa järjestettävä valtakunnallinen Avoimet Joulukylät keräsi 350 ilmoitettua tapahtumaa. Mukana on myös kolme Ylöjärvellä järjestettävää tapahtumaa.

Avoimet Joulukylät -konseptin ideana on saada kylien ja kyläyhdistysten tapahtumille näkyvyyttä ja samalla houkutella vierailijoita jouluisiin kyliin ja esitellä kylien monipuolista toimintaa.

– Luvassa on jälleen joulumarkkinoita ja -myyjäisiä, joululaulutilaisuuksia, tonttupolkuja ja kynttiläkulkueita. Joulukylissä tapahtuu läpi marras- ja joulukuun, joten joulutunnelmaa, herkkuja joulupöytiin ja lahjoja kuusten alle voi käydä hakemassa sadoista eri kylistä koko jouluajan, tapahtumasta vastaava Suomen Kylät ry:n järjestökoordinaattori Marianne Liitelä kertoo.

Ylöjärveltä mukana on kolme tapahtumaa.

Viljakkalan Nisunperässä on Nisun kyläyhdistyksen perinteinen kuusijuhla, joka järjestetään 25. marraskuuta kello 18. Kuusijuhlassa on laulua, leikkiä, jouluevankeliumi, riisipuuro ja torttukahvit ja mukavaa yhdessäoloa.

Länsi-Teiskossa vietetään puolestaan Seuratalon joulua perjantaina 8.12., lauantaina 9.12. ja sunnuntaina 10.12. Länsi-Teiskon seuratalolla järjestetään siis joulukahvila ja joulumyymälä. Joulupukki pistäytyy seuratalolla lauantaina.

Pohjois-Kurun Itä-Aureessa, Aurejärven kirkossa, on Pohjois-Kurun kylien Joulukonsertti, jossa esiintyy Koop Arponen & FOS. Lauantaina 16.12. kello 17–18 järjestettävä perinteinen joulukonsertti on tarkoitettu kaikenikäisille.

Avoimet Joulukylät kokoaa kyläyhdistysten tai vastaavien yhdistysten järjestämät joulutapahtumat yhdelle tapahtumakartalle. Kartalta voi katsoa lähellä sijaitsevat tai matkan varrelle osuvat joulutapahtumat. Kaikki ilmoitetut tapahtumat löytyvät osoitteesta www.suomenkylat.fi/avoimetjoulukylat.

Avoimet Joulukylät on Suomen Kylien ja maakunnallisten kyläyhdistysten yhteinen ja koko Suomessa toteutettava tapahtumakokonaisuus. Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutetussa Avoimet Joulukylät -tapahtumassa oli mukana 297 joulutapahtumaa ja niissä oli arviolta yhteensä 51 000 kävijää.