Ylöjärveläisnuorille kultaa ja hopeaa vapaapainin Suomen mestaruuskisoissa

Nuoret ylöjärveläispainijat niittivät menestystä vapaapainin SM-kilpailuissa, jotka kisattiin 17.–19. marraskuuta Pajulahden urheiluopistossa.
Nella Honkaniemi paini Suomen mestariksi alle 20-vuotiaissa tytöissä. Toiseksi tuli Vaasan Tovereiden Lotte Lahtinen ja kolmanneksi Mea Laakso Karkkilan Urheilijoista. Palkinnot jakoi Pariisin olympiakisoihin tähtäävä huippupainija Arvi Savolainen. (Kuva: Petra Ketonen)

17-vuotias Nella Honkaniemi voitti Suomen mestaruuden alle 20-vuotiaiden tyttöjen 62-kiloisten sarjassa. Kooveeta edustava Honkaniemi voitti kaikki ottelunsa ja sai palkintohyllyynsä yhden SM-kullan lisää. Toukokuussa hän voitti SM-kultaa naisten sarjassa.

Alle 15-vuotiaissa pojissa Ylöjärvelle tuli kaksi mitalia.

Roni Aho (vas.) voitti SM-kultaa ja Jalo Ketonen sai hopeaa alle 15-vuotiaissa pojissa. (Kuva: Petra Ketonen)

Roni Aho voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa 52-kiloisten sarjassa. Otteluvoitot veivät Nokian Pyryä edustavan Ahon finaaliin, jossa vastassa oli Järvenpään Voimailijoiden Roel Luostarinen.

Aho paini tarkasti eikä antanut vastustajalle pistettäkään. Aho voitti loppuottelun pistein 6­–0.

Kooveeta edustava Jalo Ketonen paini hopealle 75-kilon sarjassa. Voiton vei Helsingin Paini-Miesten Andrii Feoktistov.