Kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja Jaana Heikkilä: ”Korostan sitä, että kaupunginhallituksessa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia”

Maanantaina Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittu demareiden Jaana Heikkilä toivoo, että kaupunginhallituksessa keskityttäisiin tekemään asioita Ylöjärven eduksi.

Heikkilä kertoo, ettei itse kuulunut neuvotteluryhmään, joka oli muodostomassa uutta kaupunginhallitusta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittu Jaana Heikkilä piti SDP:n ryhmäpuheenvuoron talousarviosta.

– Kuulin vasta myöhemmin, että ryhmämme esittää minua puheenjohtajan tehtävään. Ajattelin, että kun minulla on ennestään kokemusta valtuuston puheenjohtajan tehtävästä niin voin ottaa tehtävän vastaan. Tärkeintä oli, että saatiin tämä prosessi maaliin. Se oli meidän kaikkien tavoite, Heikkilä sanoo.

Hänen mukaansa SDP:n valtuustoryhmän tavoitteena ei missään vaiheessa ollut se, että Mauri Heiska sivuutettaisiin kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalta.

Heikkilä luottaa kokemukseensa puheenjohtajan tehtävän hoidossa.

– Valtuuston puheenjohtajuuden myötä tunnen verkostoja ja pääsen takaisin myös koko seudun verkostoihin. Olen myös ollut mukana valitsemassa kaupunginjohtajaa ja mukana muissa rekrytointiprosesseissa. Niiden kautta olen oppinut tuntemaan viranhaltijoita. Ja Juhon (Ojares) kanssa saamme varmasti asiat toimimaan.

Heikkilä haluaa rakentaa luottamuksellisen toiminta- ja keskustelukulttuurin kaupunginhallitukseen.

– Tulen korostamaan sitä, että kaupunginhallituksessa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.  Ylimääräinen keskustelujen vuotaminen muille kuin hallituksen pöydässä istuville ei ole minun ajanjaksollani suotavaa. Tosin ei se ollut myöskään edellisen puheenjohtajan toiveena, että politiikka menisi tällaiseksi kuin on nähty. Toivoisin, että pääsemme rauhassa eteenpäin ja luottamus hallituksen toimintaan säilyy. Ja, että me kaikki tekisimme asioita Ylöjärven eduksi, Heikkilä linjaa.

Lue myös:

Uusi kaupunginhallitus syntyi kolmannella yrittämällä: Jaana Heikkilä nousi puheenjohtajaksi

Katso tallenne valtuuston kokouksesta tästä