Kaavin Kivi Oy laajenee nyt yritysostolla

Laajennushaluisella Kaavin Kivi Oy.llä on ennestään toimintaa kaavilla ja Ylöjärvellä, jossa yritys on ollut kymmenen vuotta. Nyt pohjoissavolainen yritys on ostanut Kauhavan Kiviveistämö Oy:n. Kuvassa paikallisjohtaja Pekka Räsänen kivilähteellä Ylöjärvellä. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Laajennushaluisella Kaavin Kivi Oy.llä on ennestään toimintaa kaavilla ja Ylöjärvellä, jossa yritys on ollut kymmenen vuotta. Nyt pohjoissavolainen yritys on ostanut Kauhavan Kiviveistämö Oy:n. Kuvassa paikallisjohtaja Pekka Räsänen kivilähteellä Ylöjärvellä. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Ylöjärvellä Pirkanmaalla ja Kaavilla Pohjois-Savossa toimiva Kaavin Kivi Oy on ostanut tänään keskiviikkona Kauhavan Kiviveistämö Oy:n liiketoiminnan. Kauppa astuu voimaan 29. joulukuuta.

Nyt tehdyn kaupan myötä Kauhavan Kiviveistämö Oy:n työntekijät siirtyvät Kaavin Kivi Oy:n palvelukseen. Aiemmat omistajat Antti ja Heidi Mäki jatkavat yrityksen palveluksessa siirtymäkauden ajan, ja he ovat mukana varmistamassa liiketoiminnan sujuvan siirron.

– Kauhavan Kiviveistämö on sekä merkittävä kivialan osaaja että alueellisesti tunnettu, perinteikäs ja vakavarainen kiviveistämö. Tähän saakka kasvumme on ollut orgaanista, ja kun mahdollisuus kauppaan avautui, olimme heti kiinnostuneita. Kaupalla haemme kasvua valtakunnallisesti sekä vahvistamme liiketoimintaamme erityisesti Pohjanmaalla, Kaavin Kivi Oy:n toimitusjohtaja Marita Mielonen sanoo.

-Kivialalla on ollut viime aikoina haasteita muun muassa raaka-aineen saatavuuden kanssa. Tämä oli yksi myyntiin johtaneista syistä, jonka vuoksi lähdimme selvittämään Kaavin Kivi Oy:n kiinnostusta kauppaan. Kaavin Kiven vahva markkina-asema ja sen omat louhimot varmistavat toiminnan jatkumisen ennallaan. Vaikka päätös luopumisesta on ollut meille henkisesti raskas, asian käsittelyä helpottaa tieto yli 90 vuoden perinteiden ja työpaikkojen säilymisestä Kauhavalla, kertoo Kauhavan Kiviveistämö Oy:n toimitusjohtaja Antti Mäki.

Kaavin Kivi Oy on vuonna 1989 perustettu kivialan yritys, joka on alallaan yksi Suomen suurimpia. Yrityksellä on ennestään kaksi tehdasta: Kaavilla sekä yksi Ylöjärvellä. Helsingissä sijaitsee kaksi myymälää sekä tuotantotilat hautakivien entisöintejä ja lisäkaiverruksia varten. Lisäksi yhtiö louhii raakakiveä neljällä omalla louhimolla.