YIlves vei paikalliskamppailun vakuuttavasti ja ohitti tamperelaiset sarjataulukossa

Kova paikallisvastustaja Ilves FS jäi kotikentällään pisteittä, kun Ylöjärven Ilves haki täyden pistepotin selvin numeroin 1–5 (0–2).

YIlves hivuttautui jo Naisten Futsal-Liigan kärkikolmikkoon neljän peräkkäisen voiton putkessa. Tappioitta pelaava HIFK johtaa sarjaa kolmen pisteen turvin ja on vieläpä pelannut ottelun YIlvestä vähemmän. GFT on toisena kaksi pistettä ylöjärveläisiä edellä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. YIlves näyttää saaneen nihkeän alkusyksyn jälkeen pelinsä kuntoon ja kuroo nyt kiinni eroa kärkeen. Ottelukierroksen muut ottelut: FC Sport–GFT 4–5 voittomaaleilla, PU-62–FC Halikko 6–5 voittomaaleilla, EBK–KaDy 1–6, MadMax–RaiFu 1–4.

YIlveksen maalivahti Emilia Syvänen palkittiin joukkueen parhaana. (Kuva: Esa Norvia)

YIlveksen pohjapelaajista puuttui kaksi, mutta muuten joukkue oli täydessä iskussa Kauppi Centerin parketilla. Kotijoukkueen kokoonpanosta puolestaan puuttuivat ukrainalaisvahvistukset, kuten muutamasta aiemmastakin ottelusta.

YIlves viimeisteli terävästi

Ensimmäinen puoliaika alkoi vierasjoukkueen luodessa maalitilanteet ja kotijoukkueen ottaessa vastaan. Ottelu kuitenkin tasaantui muutaman minuutin jälkeen Ilves FS:n alkaessa jo saada vaarallisia tilanteita Emiilia Syväsen vartioimalle maalille. Syvänen oli kuitenkin hyvässä torjuntavireessä, eikä ollut yllätettävissä.

Ajassa 5.10 Esra Erden laukoi avausmaalin vierasjoukkueelle. Yllättävä laukaus keskisektorissa hieman maskin takaa yllätti maajoukkuevahti Tiia Ropasen kotijoukkueen maalilla. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä pääasiassa visusti pallon alla pysyen. YIlveksen korkea prässi oli kuitenkin tehokasta ja johti useisiin vaarallisiin pallonriistoihin.

Senni Virenin vahva esityö keskialueella ja syöttö vasemmalle maalialueen tuntumaan Jenni Häklille johti ottelun toiseen maaliin. Häkli pyöräytti itsensä vapaaksi ja sijoitti tarkasti pallon maalin takanurkkaan ohi Ropasen ajassa 13.15. Tämä maali jäi avausjakson viimeiseksi, sillä molemmat joukkueet osasivat puolustaa maaliaan, eikä aukkoja juuri maalinteolle jätetty.

Lisää ylöjärveläisiä viimeistelijöitä

Tauon jälkeen YIlves edelleen kontrolloi peliä ja vyörytti tilanteita kotijoukkueen maalille. Tilda Pyykkösen kova laukaus oli lähellä upota maaliin kimmottuaan kahden tolpan kautta kuitenkin takaisin maalin edustalle. Elisa Ilottu oli tilanteessa sijoittunut hyvin ja laukoi kaaren tuntumasta verkon tötterölle nautinnollisella pommilla ajassa 21.27.

Esra Erden saa onnittelut Elisa Ilotulta tehtyään joukkueen avausmaalin. (Kuva: Esa Norvia)

Kotijoukkue ei nostanut prässiään varmaankin osaksi siitä syystä, että yritykset prässätä murtuivat. Usein prässin ohitus johti vaarallisiin maalitilanteisiin kotijoukkueen maalilla. Vierasjoukkue innostui ehkä liikaa myllyttämään maalitilanteita, sillä Sanna Rautio onnistui blokkaamaan laukauksen ja karkasi läpiajoon. Ajassa 26.25 Rautio laukoi ohi vastaan nousevan Syväsen ja pallo kaivettiin ensimmäistä kertaa YIlveksen maalista.

YIlves kuittasi pian kovan myllytyksen päätteeksi Rosa-Maria Sirenin maalilla ajassa 26.58. Tilanteessa Senni Viren laukoi ja Siren iski torjunnasta kimmonneen irtopallon lähitilanteesta verkon perukoille.

Ilves FS aloitti lentävän maalivahdin avulla kavennusyritykset jo viimeisen kympin alussa. Pallo kuitenkin poltteli jaloissa ja vaaralliset tilanteet Syväsen maalilla jäivät vähiin. YIlves jatkoi vahvaa hyökkäyspelaamista ja kentällä syksyn toisessa ottelussaan pelannut Heidi Linjamaa kaunisteli lukemia Syväsen pitkästä avauksesta.

YIlveksen kapteeni Riia Seppälä pujahtaa keltapaitojen välistä. (Kuva: Esa Norvia)

Linjamaan taidokas kaaripallon haltuunotto ja perään upea laukaus täydestä vauhdista upposi etunurkasta ohi Ropasen ajassa 37.52 niitaten voiton Ylöjärvelle. Lopun pariminuuttinen ei lisäosumia tuonut, joten vakuuttava voitto ensimmäisestä syksyn paikallisderbystä meni kirkkaasti YIlveksen nimiin.

Päävalmentaja Vesa Parviainen on saanut kaikki pelaajansa kesän jälkeen peliminuuteille. Laatua tuntuu löytyvän tasaisesti. Jokaiselle vähintään parissa ottelussa pelanneelle kenttäpelaajalle on jo tilastoihin kirjattuna tehty maali. Se, jos jokin kertoo paljon pelaajien ja joukkueen tasaisuudesta.

Uusi derby itsenäisyyspäivänä

Parviainen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

Heidi Linjamaa tuulettaa maaliaan. (Kuva: Esa Norvia)

– Kauden ehyin nelikymppinen, vaikka jonkin verran uusia vastuupaikkoja jaossa olikin. Vastustajan etsikkoaika osui ensijakson jälkipuoliskolle. Taidettiin kuitenkin olla ensimmäinen joukkue, joka nappasi täyden pistepotin Ipalta tällä kaudella. Kuvastaa, että yksi sarjan vaikeimmin voitettavista joukkueista oli vastassa. Mainio tason mittari siis, mutta harjoitukset jatkuvat ja kotiotteluputki on edessä ennen uutta kohtaamista jo joulukuun alussa, Parviainen kommentoi.

Pitkästä voittoputkesta nauttiva YIlves pelaa ensi lauantaina kello 15 jälleen kotikentällä. Vastassa on viimeistä jatkopelisijaa hallussaan pitävä FC Sport Vaasa. Jalkapalloilevalla materiaalilla pelaava Sport hitsautunee paremmin ja paremmin yhteen kauden edetessä. Varautuuko kotijoukkue huolella ailahdellen pelanneiden vaasalaisten kohtaamiseen, vai nähdäänkö lauantaina vieraiden yllätys.

ANTTI REPONEN

Katso maalikooste ottelusta!