Positiivisia asioita löytyy etsimättä, eivätkä kaikki myönteiset aiheet edes mahdu tähän kirjoitukseen

Ville MäkinenOlin hetki sitten radiohaastattelussa, jossa kysyttiin positiivisia asioita Ylöjärvestä. Yllätyin itsekin, että pienen miettimisen jälkeen myönteisiä aiheita Ylöjärvestä alkoi pulppuamaan niin, että radiojuontajakin taisi yllättyä.

Aiemminkin on tullut kerrottua, että paikallislehden uutisista ja jutuista yli 90 prosenttia on sisällöltään myönteisiä. Harmittavasti negatiiviset uutiset tuppaavat jäämään paremmin ihmisten mieliin, ja toki usein epäkohdat herättävät herkemmin keskustelua.

Oli miellyttävää nostaa esiin positiivisia aiheita varsinkin nyt, kun Ylöjärven Uutisten tämän viikon numero käsittelee yrittäjyyttä ja elinvoimaa. Sitäkin Ylöjärvellä riittää uusien yritysten sekä muun muassa Prisman tulon sekä K-Citymarketin laajennuksen myötä.

Lisäksi voisi mainita useat vireillä olevat kouluhankkeet, jotka ovat tervetulleita, koska lapsia Ylöjärvellä syntyy kuitenkin edelleen paljon. Lukiokin on saamassa uuden linjan ja kaupungin isoin liikuntahalli on valmistumassa Siltatielle.

Ja tulevaisuuskin näyttää varsin eloisalta. Ylöjärven joulunavaus on tulossa ja ensi vuonna vietetään kirjailija, akateemikko Kirsi Kunnaksen satavuotisjuhlavuotta. Samaan aikaan Ylöjärvi täyttää 155 vuotta, ja paikkakunta on samalla ollut kaupunkina 20 vuotta. Kehittyminen näkyy myös siinä, että keskustan ideakilpailu on saatu päätökseen, ja näiden töiden pohjalta kirkonseutua on erinomaisen hyvä kehittää.

Urheilun sarallakin riittää jännitettävää, kun marraskuussa selviää, kisataanko kenties Kuninkuusravit Ylöjärvellä jo vuonna 2026. Esiin pitää nostaa myös nykyisin lähes päivittäin otsikoissa viihtyvät ylöjärveläislähtöiset kiekkoilijat Waltteri Merelä, Otto Rauhala, Oiva Keskinen ja Konsta Helenius.

Lisääkin positiivisia asioita olisi lueteltavana, mutta kaikki eivät tähän mahdu. Joka tapauksessa tuntuu siltä, että monista haasteista huolimatta Ylöjärvellä on ihan hyvä olla ja elää.