Kilpailu päivittäistavarakauppojen kentällä kiristyy – Hyötyjinä kaupunkilaiset

Ville MäkinenKilpailu ja tarjonta päivittäistavarakaupan osalta Ylöjärvellä kiihtyy. Viime päivinä on alalta saatu ylöjärveläisittäin isoja uutisia.

Tokmanni kertoi ostavansa Elovainiolla toimivan Villen Kaupan, joka on kerännyt mainetta etenkin liha- ja kalatiskillään. Näin Tokmanni iskeytyy Ylöjärvellä täysillä mukaan myös ruokakauppakisaan.

Heti perään kuultiin, miten Kauppakeskus Elossa toimiva K-Citymarket laajentaa ja uudistaa toimintaansa ensi vuoden aikana.

Kun samalla muistetaan, että Lähes 9 500-neliöisen Prisman avajaisia on tarkoitus viettää pääkirjaston vieressä ensi syksynä niin voidaan todeta päivittäistavarakaupan olevan Ylöjärvellä kehityksen aallonharjalla.

Voisi ajatella, että lisääntyvä kilpailu kääntynee kuluttajien eduksi. Hintakilpailuakin varmasti nähdään jonkin verran, mutta luultavasti kilpailua käydään etenkin entistä monipuolisemmilla tuotevalikoimilla, toimivalla asiakaspalvelulla, erilaisilla tapahtumatempauksilla sekä kenties aukioloajoilla.

On mielenkiintoista nähdä, millä keinoin Ylöjärven päivittäistavarakaupat aikovat erottautua toisistaan. Tilanne vaatii kauppoja kehittämään ja parantamaan palvelujaan, jotta kilpailukyky toisia vastaan säilyy. Tulevaisuus näyttää ketkä pärjäävät parhaiten.