Tesla aukaisi uudet sähköautojen pikalaturit Elovainiolle – Laturit sopivat kaikille sähköautoille

Juustoportin kupeeseen Elovainion Kumitielle on aukaistu Teslan uusia Supercharger -sähköauton latatauspaikkoja.
Uusien Supercharger-pikalatureiden asennusta viimeisteltiin keskiviikkona Kumitiellä Juustoportin vieressä.

Yhteensä 12 Superchargeria ovat olleet käytettävissä tämän viikon keskiviikosta lähtien.

Teslan Superchargereita löytyy ympäri Suomea ja latausasemia voi käyttää muutkin kuin Teslan omistajat. Latausteho Superchargereissa on jopa 250kW.

Lue myös: Mersumies Vesa Rönkkö puhui ihmiset pyörryksiin sähköautoilun ihanuudesta – Katso kuvat Juustoportilta perjantain autotapahtumasta

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi tällä viikolla, että Sähköautovalmistaja Teslan Suomen-tytäryhtiölle Roadster Finlandille on myönnetty EU-rahoitusta 5,3 miljoonaa euroa sähköautojen latausverkon laajentamiseksi.

Teslan sähköautojen lataushankkeen tavoitteena on rakentaa EU:n kattava julkinen ja ympärivuorikautisesti toimiva sähköautojen latausasemaverkosto. Julkiset latauspisteet ovat kaikkien sähköautojen käytettävissä.

Monikansallisen hankkeen tarkoituksena on ottaa käyttöön yhteensä 6 458 latauspistettä 16 maassa, Suomi mukaan lukien.

Tesla haki Suomessa CEF-rahoitusta yhteensä 32 latauspaikkaan, joista 25 olisi uusia kohteita ja seitsemän sellaisia kohteita, jotka varusteltaisiin uudelleen pikalatauspisteverkoston avaamiseksi kaikille ajoneuvoille.  Latauspaikat sijaitsevat Euroopan laajuisen liikenneverkon TEN-T:n läheisyydessä ja latauslaitteet ovat vähintään 250 kW:n tehon suurteholatureita.