Hulppea, yli satavuotias huvila on jälleen kaupan Antaverkassa – Myyntihinta noussut vuoden takaisesta

Villa Näsirinne on jälleen myytävänä. Juhlapaikkana toiminut huvila on etsinyt viime vuosina uutta omistaa useaan otteeseen.
Antaverkassa Näsijärven rannalla sijaitsevan Näsirinteen jugendia edustava huvila on rakennettu 1900-luvun taitteessa. (Arkistokuvat: Sanna Hillberg)

Luonnonkauniissa maisemissa Näsijärven rannalla Antaverkassa sijaitseva Villa Näsirinne on asetettu jälleen myyntiin. Historiallinen, vuonna 1898 rakennettu hulppea hirsihuvila on toiminut viimeiset 30 vuotta juhlapaikkana, jossa on järjestetty muun muassa häitä.

496-neliöisen Näsirinteen päärakennuksen lisäksi kiinteistöllä on 224-neliöinen juhlatilana toimiva vanha tanssisali ja 98-neliöinen rantasauna.

Kiinteistö on ollut eri kiinteistönvälittäjillä myynnissä useampaan kertaan viime vuosina, edellisen kerran vuonna 2022. Tuolloin myyntihinta oli 700 000 euroa. Vuonna 2021 Villa Näsirinnettä myytiin 800 000 eurolla ja sitä ennen yli miljoonan euron hintaan.

Tuoreessa myynti-ilmoituksessa hinta on nostettu jälleen 800 000 euroon. Näsirinnettä myyvät sen pitkäaikaiset omistajat, Ruotsissa asuvat Jorma ja Helena Suominen.

Lue myös: Antaverkassa sijaitseva hulppea Villa Näsirinne on jälleen kaupan ja halvemmalla kuin aiemmin – ”Kyseessä on harvinainen kokonaisuus, jollaisia ei usein tule myyntiin”

Päärakkennus on kooltaan 496 neliömetriä ja se on palvellut pitkään juhlapaikkana.

Talolla vivahteikas historia

Jugendia edustavan Villa Näsirinteen historia ulottuu 1900-luvun taitteeseen, kun apteekkari Fredrik Borg rakennutti huvilan tarkan suunnittelun jälkeen vuosina 1890-1902 Antaverkkaan Näsijärven rantaan. Tontin rekisterinimi on ollut 1900-luvun alun hengen mukaisesti Rauhala.

1950-luvulta 1980-luvulle Näsirinteen omisti Naisten Voimisteluopisto Säätiö. Näsirinteen voimisteluopistossa järjestettiin muun muassa tyttöjen kesäleirejä.

Nykyiset omistajat Helena ja Jorma Suominen ostivat tilan Ylö-tehtailta vuonna 1994. Näsirinne on siitä lähtien toiminut juhlapaikkana.

Lue myös: Jugendia edustava juhlapaikka Villa Näsirinne toimi 1980-luvulle tyttöjen kesäleiripaikkana

Näsirinteen päärakennuksen lisäksi kiinteistöllä on 224-neliöinen juhlatilana toimiva vanha tanssisali ja 98-neliöinen rantasauna.