Mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa – mutta ei ihan kaikkeen

Ylöjärven kaupunki ja muutkin tahot antavat kiitettävästi kaupunkilaisille mahdollisuuksia vaikuttaa Ylöjärven suunnitelmiin ja tulevaisuuden ilmeeseen. Tähän vaikuttamismahdollisuuteen kannattaa tarttua.

Eilen tiistaina Aron rannassa keskusteltiin alueen kehittämisestä ja muutenkin Ylöjärven virkistysalueista. Ensi viikolla tiistaina vuorossa on kaupungintalolla väyläviraston järjestämä yleisötilaisuus Lielahti–Lakiala -kaksoisraiteen yleissuunnitelmasta ja ympäristövaikutusten arvioinnista.

Edellä mainittujen ohella meneillään on Ylöjärven keskustan ideakilpailun töiden arviointi. Niitä voi tutkia ja kommentoida vielä viikon ajan. Kilpailun tulokset tulevat varmasti muuttamaan kaupungin keskustan katukuvaa tulevaisuudessa merkittävästi.

Kannattaa myös muistaa, että Siltatien alueen neljäs asemakaava on myös ehdotusvaiheessa ja siihenkin voi esittää muutoksia elokuun loppuun saakka.

Kaikesta merkittävästä ylöjärveläisiä ei silti kuulla ainakaan omalla paikkakunnalla. Pirkanmaan aluehallitus esitti äskettäin karsintalistansa sote-palveluista, ja Kurun terveysasema on nyt sulku-uhan alla.

Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää syksyn aikana asukastilaisuuksia lakkautussuunnitelmista viidessä pirkanmaalaiskaupungissa mutta ei Ylöjärvellä. Tässä asiassa ylöjärveläisten kannattaa ottaa yhteys ylöjärveläisiin aluevaltuutettuihin ja tuoda ilmi oma mielipiteensä.