Juha Käkelä pääsee veistämään Itämeri-aiheisen teoksen Helsingin Karhupuistossa

Ylöjärveläinen moottorisahataiteilija Juha Käkelä veistää yhdessä savonlinnalaisen Leo Löppösen kanssa Itämeri-aiheisen veistoksen Helsingin Kalliossa elokuun viimeisenä päivänä.

Kalliossa vietetään 31. elokuuta Itämeripäivää. Maaseudun Sivistysliiton ja Middle of Nowhere -taidepuisto tuottavat yhteistyönä moottorisahaveistonäytöksen, jolla pyritään lisäämään tietoisuutta meren ekosysteemin haavoittuvaisuudesta. Valmis veistos huutokaupataan tapahtuman tukijan, Huutokaupat.comin kautta ja tuotto menee lyhentämättömänä John Nurmisen Säätiölle Itämeren suojelua varten.

Tapahtuma järjestetään Helsingin Karhupuistossa 12–19.00. Huutokauppa avautuu heti teoksen valmistuttua ja on käynnissä viikon ajan 8. syyskuuta asti. Teos myydään korkeimman tarjouksen tehneelle.

Juha Käkelä juhlii tänä vuonna 25-vuotista veistäjän uraansa.

– Itämeri yhdistää idän, lännen ja Euroopan. Tämä yhteys on arvokas mahdollisuus, jota tulee suojella tuleville sukupolville. Itämeren ekosysteemi on tärkeää paitsi sen asukkaille myös laajemmalle ympäröivälle alueelle, Juha Käkelä kommentoi Itämeripäivän tilaisuutta.